« Košarka
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
EP U POLJSKOJ

Hrvatske košarkašice pobijedile Grkinje 65:63

U drugom kolu europskog prvenstva u Poljskoj naše su djevojke svladale Grčku pobjedničkim košem dvije sekunde prije kraja

Fotografija vijesti
Više o

košarka

Hrvatske su košarkašice pobijedile Grčku 65:63 u iznimno neizvjesnoj utakmici u drugom kolu europskog prvenstva koje se igra u Poljskoj. Koš za pobjedu naših predstavnica postigla je Sandra Mandir samo dvije seknunde prije kraja utakmice.

Nakon teškog poraza na otvaranju prvenstva od aktualnih prvakinja Europe Francuskinja, hrvatske košarkašice su protiv Grčke pokazale daleko bolju igru i uspjele su u dramatičnoj završnici osvojiti prve bodove, prenosi Hina.

Hrvatska je vodila praktički cijeli susret, a u pojedinim trenucima imala je i 13 koševa viška, no Grkinje su uspjelo malo pomalo nadoknaditi zaostatak. Grčka je čak šest minuta prije kraja susreta stigla i do svog prvog vodstva (56:55). U posljednje tri minute gledali smo izjednačenu utakmicu u kojoj je presudio koš sjajne Sandre Mandir dvije sekunde prije kraja susreta.

Mandir je zaključila utakmicu sa 19 koševa, pet skokova i pet asistencija, Ana Lelas je dodala 15 koševa, a Jelena Ivezić 11 koševa i 9 skokova. Grčku je predvodila Styliani Kaltsidou sa 14 koševa i 12 skokova.

U susretu trećeg kola hrvatske košarkašice u ponedjeljak očekuje susret protiv Latvije.

19.06.2011. 18:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh