« Rukomet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
BRAVO DEČKI

Hrvatska samouvjereno do brončane medalje u Srbiji

Naši su rukometaši u borbi za brončanu medalju svladali Španoljsku 31-27 i time osvojili desetu medalju na velikim natjecanjima

Više o

Hrvatska rukometna reprezentacija

,

europsko rukometno prvenstvo

Hrvatska je rukometna reprezentacija u utakmici za treće mjesto na Europskom rukometnom prvenstvu uvjerljivo i rutinski svladala Španjolsku sa 31-27 te zasluženo osvojila brončanu medalju.

Iako su naši dečki još prije prvenstva potajno priželjkivali zlato, uspjeli su se psihički oporaviti nakon teškog poraza u polufinalu od domaćina Srbije i samouvjereno pobjediti također vrlo demotivirane Španjolce.

Hrvatskim rukometašima je to već deseta medalja na velikim natjecanjima (OI, SP, EP), pri čemu četvrta na europskim prvenstvima. Na zadnja dva EP-a bili smo drugi, a na prvoj europskoj smotri u Portugalu 1994. treći. Ukupno smo osvojili dva zlata na OI, zlato i tri srebra na svjetskim prvenstvima, te po dva srebra i bronce na europskim smotrama.

Pobjedom u susretu za broncu Hrvatska je uzvratila Španjolcima za poraz u drugom krugu natjecanja (22:24) koji je odabranike Slavka Goluže gurnuo na Srbiju u polufinalu.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Blaženko Lacković sa osam golova, Ivan Čupić sa sedam, te Igor Vori sa šest golova, dok je Mirko Alilović sakupio 10 obrana. U španjolskim redovima najefikasnii su bili Daniel Sarmiento sa sedam i Iker Romero sa šest golova.

U finalnom susretu sastaju se Srbija i Danska.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 31:27 (13:12)

BEOGRAD. Arena Beograd - 2.000 gledatelja, Suci: Marcus Helbig i Lars Geipel (oba Njemačka)

HRVATSKA: Alilović, Losert; Balić 1, Kopljar 4, Lacković 7, Duvnjak, Buntić, Vori 6, Štrlek , Čupić 7 (3), Ninčević 4, Horvat, Musa, Gojun 1, Bičanić, Vuković 1.

ŠPANJOLSKA: Hombrados, Sierra; Alberto Entrerrios 1, Gurbindo 1, Maqueda 1, Tomas 4, Raul Entrerrios 1, Sarmiento 7, Aguinagalde 2, Roberto Garcia 3 (1), Ugalde, Juan Antonio Garcia, Romero 6 (5), Canellas 1, Morros, Guardiola.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Španjolska 4 minute

SEDMERCI: Hrvatska 3-3, Španjolska 6-9.

29.01.2012. 16:15:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh