« Košarka
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
ISCRPLJENI DIV

Gasol neće zakucavati na SP-u Turskoj

Pau je predvodio Španjolce do svjetskog zlata 2006. godine, olimpijskog srebra 2008., te europskog zlata 2009. godine, ali sad mu treba odmor

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

LA Lakers

,

Pau Gasol

,

svjetsko prvenstvo košarka

Centar Los Angeles Lakersa i španjolske reprezentacije, Pau Gasol (29) propustit će ovogodišnje Svjetsko košarkaško prvenstvo koje će se od 29. kolovoza do 12. rujna održati u Turskoj zbog umora.

"Moje tijelo treba odmor. Nakon konzultacija s liječnicima donio sam odluku kako je najbolje propustiti ovo SP," poručila je najveća španjolska košarkaška zvijezda.

Gasol je predvodio Španjolce do svjetskog zlata 2006. godine, olimpijskog srebra 2008., te europskog zlata 2009. godine, dok je s Lakersima prošle sezone osvojio NBA naslov, a ove sezone ponovo igra u finalu.

"Ove sezone sam imao prve dvije ozbiljne ozljede što je dovoljan signal kako sam na 'rezervi'. Mislim da je najbolje za mene, ali i reprezentaciju da se pošteno odmorim za iduće akcije," dodao je Gasol. Španjolska će na SP-u igrati u skupini D zajedno s Novim Zelandom, Litvom, Libanonom, Francuskom i Kanadom. (hina/metro-portal)

01.06.2010. 17:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh