« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
NEMA AFRIKANACA

FIFA priznala krivicu za prazne stadione u Južnoj Africi

Na utakmice dolazi vrlo mali broj Afrikanaca jer im je otežano i jako skupo kupiti kartu

Stadion Sp 2010. Južna Afrika
Stadion Sp 2010. Južna Afrika (FIFA)
Više o

stadion

,

FIFA

,

SP 2010.

,

Južna Afrika 2010.

Južnoafrikanci za ogroman broj praznih sjedalica na prvim utakmicama Svjetskog prvenstva optužuju FIFA-u i afričke nacije čiji navijači imaju teškoće prilikom kupovine ulaznica, pa nisu ni došli u Južnu Afriku.

U prodaju je pušteno čak tri milijuna ulaznica, a 40.000 je rezervirano za ostale afričke zemlje čiji se navijači zbog troškova putovanja i boravka, slabih prometnih veza, recesije, ali i pravila prodaje nametnutih od FIFA nisu usudili doputovati u Južnu Afriku.

"Sjajna je stvar što je Svjetsko prvenstvo konačno u Africi, ali je sramotno što tako malo Afrikanaca dolazi na utakmice jer im je otežano kupiti kartu. Krivi su organizatori i FIFA jer, primjerice, imam prijatelje u Nigeriji koji žele na utakmicu, ali nitko, pa ni FIFA preko interneta, ne prihvaća nigerijsku kreditnu karticu. Rješenje bi bilo da se ulaznice za utakmice nigerijske reprezentacije puštaju u prodaju u Lagosu, a kamerunske u Yaoundeu, itd.", tvrdi jedan od čelnika Afričkog nogometnog saveza.

>>Spektakularni stadioni u Južnoj Africi

FIFA je djelomično priznala krivicu, te obećala da će na sljedećem SP-u u Brazilu za četiri godine koristiti drugačiji sustav prodaje ulaznica.(hina/metro-portal)

16.06.2010. 13:51:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh