« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
NEMA SLAVLJA

Elf ne želi doček po povratku u Njemačku

Reprezentativci Njemačke inzistiraju na tome da im se nakon poraza u polufinalu SP-a ne priredi doček po povratku u domovinu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

njemačka reprezentacija

,

Joachim Löw

,

program festivala

Premda je njemačka reprezentacija plasmanom u polufinale svjetskog nogometnog prvenstva premašila sva očekivanja njemačke javnosti za igrače neće biti priređen svečani doček po povratku s World Cupa. Na tome su inzistirali igrači koji su iznimno teško podnijeli poraz u polufinalu od aktualnog prvaka Europe, a tuguju i mediji.

"San je završio. Caramba, kako su dobri ovi Španjolci. Međutim, mi smo i dalje ponosni na naše dečke. Bez obzira na poraz dignite glave," piše tiražni Bild te nastavlja: "Ovo je mlada momčad ispred koje je velika budućnost. Jedan poraz neće umanjiti njezin potencijal i kvalitetu."

Svi njemački mediji se slažu kako je u ovom trenutku španjolska reprezentacija kvalitetnija od 'dječjeg vrtića' Joachima Loewa.

"Srce je željelo, no motori su stali," slikovito je opisao igru Elfa novinar Kickera, te dodao: "Joachim Loew je iskoristio taktičke slabosti Engleske i Argentine, no protiv iskusne i mudre Španjolske nije išlo. Dečke može utješiti što su igrali uvjerljivo najljepši nogomet na prvenstvu."

Die Welt u tekstu "veliko razočaranje" ističe kako je Španjolska pronašla način kako zaustaviti razigrane Nijemce. "Bila je to jedna od rijetkih utakmica na ovom prvenstvu koju su Španjolci zasluženo dobili," piše novinar Welta. Slično razmišlja i novinar Frankfurter Allgemeine Zeitung naglasivši kako je Španjolska ipak bila prejaka.

Berliner Zeitung smatra kako je bilo naivno očekivati kako će "Njemačka zabiti četiri gola i Španjolcima. Europski prvak je ipak kvalitetniji od Engleske i Argentine."

Njemački mediji naglašavaju kako prvenstvo još uvijek nije završilo jer je ispred Elfa utakmica za treće mjesto. "Bilo bi tragično kada bi dečki novim porazom pokvarili sjajan dojam koji su ostavili," piše Bild.

08.07.2010. 11:36:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh