« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
PRED VRATIMA OSMINE FINALA

Domaćin primio tri gola od Urugvaja

Težak poraz Južne Afrike praktički za tu reprezentaciju znači opraštanje od drugog kruga natjecanja

urugvaj južna afrika nogomet sp 2010.
urugvaj južna afrika nogomet sp 2010. (Getty Images)
Više o

nogomet

,

SP 2010.

,

Južna Afrika

,

Urugvaj

U prvom susretu drugog kola A skupine svjetskog nogometnog prvenstva Urugvaj je na stadionu Loftus Versfeld u Pretoriji pobijedio Južnu Afriku 3:0 i načinio veliki korak prema plasmanu u osminu finala.

Golove za južnoameričku momčad postigli su Diego Forlan, prvog u 24. minuti sjajnim udarcem s 25 metara, a potom i u 80. minuti iz jedanaesterca, te Pereira u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Ovim porazom domaćin se praktički oprostio od plasmana u drugi krug natjecanja. U drugom susretu iz ove skupine u četvrtak se sastaju Francuska i Meksiko. Nakon nepotpunog drugog kola na ljestvici vodi Urugvaj s četiri boda, dok Južna Afrika, Francuska i Meksiko imaju po jedan bod, no Francuska i Meksiko imaju utakmicu manje.

>> Favoriti Španjolci izgubili od Švicarske

Baš kao i susretu protiv Francuske, reprezentacija Urugvaja se postavila čvrsto i disciplinirano. Vrlo pokretljivom igrom u sredini terena i u zadnjoj liniji gotovo lakoćom je otklanjala sve pokušaje domaćina i u prvom poluvremenu Južna Afrika nije imala niti jednu ozbiljniju priliku. S druge strane Urugvaj je napadački bio daleko konkretniji i opasniji i nije bilo čudo što je došao do vodstva. Gol je postigao Diego Forlanu 24. minuti utakmice sjajnim udarcem s 25 metara.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Urugvaj je mogao riješiti već na startu drugog poluvremena, no Cavani je loše reagirao na odličan ubačaj Luisa Suareza. Odličnu priliku imao je i Lugano u 54. minuti, ali je loptu loše zahvatio glavom nakon što je Forlan nabacio.

>> Čile s 1:0 svladao slabašni Honduras

Domaćin je u drugom dijelu imao inicijativu, no bez izraženih prilika. Svjesni kako ih poraz gura na rub provalije, Južnoafrikanci su u posljednjih 20 minuta krenuli na sve ili ništa. Međutim, sva njihova nadanja u preokret doživjela su slom u 76. minuti kada je švicarski sudac Busacca dosudio kazneni udarac za Urugvaj, te isključio domaćeg vratara Khunea zbog prekršaja nad Suarezom. Forlan je sigurno realizirao jedanaesterac postavši s dva gola vodeći strijelac prvenstva. Konačan udarac stigao je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade kada je Pereira postigao i treći gol za Urugvaj.

JUŽNA AFRIKA - URUGVAJ 0:3

PRETORIA. Stadion Loftus Versfeld; Sudac: Massimo Busacca (Švicarska);

Strijelci: 0:1 Forlan (24), 0:2 Forlan (80-11m), 0:3 Pereora (90+4)

Žuti kartoni: Pienaar, Dikgacoi

Crveni kartoni: Khune (76)

JUŽNA AFRIKA: Khune - Gaxa, Masilela, Khumalo, Mokoena - Letsholonyane (od 57. Moriri), Dikgacoi, Pienaar (od 78. Josephs), Modise, Tshabalala - Mphela

URUGVAJ: Muslera - Lugano, Godin, Fucile (od 71. A.Fernandez), Pereira - Perez (od 90. Gargano), Arevalo, Cavani (od 89. S.Fernandez), Pereira - Luis Suarez, Forlan

(hina/metro-portal)

16.06.2010. 23:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh