« Košarka
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
NAPETO FINALE

Dallas se vratio u utrku za NBA naslov

Dallas, koji je imao pomoć 20.000 gledatelja, u osam zadnjih minuta je nošen Dirkom Nowitzkim i njegovim 10 pogodaka nadoknadio zaostatak od devet koševa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

NBA

,

Dallas Mavericks

,

Miami Heat

,

Dirk Nowitzki

Dallas Mavericks izjednačili su u utorak u seriji na četiri pobjede na 2-2 u doigravanju NBA, nadigravši u zadnjoj četvrtini Dwaynea Wadea i njegovih 32 pogotka te porazivši Miami Heat 86-83, piše Hina. Dallas, koji je imao pomoć 20.000 gledatelja, u osam zadnjih minuta je nošen Dirkom Nowitzkim i njegovim 10 pogodaka nadoknadio zaostatak od devet koševa.

Dva slobodna bacanja Jasona Terryja manje od 7 sekundi prije kraja dovelo je Maverickse do vodstva 86-83. Nakon 'time outa', Wade je dobacio loptu Mikeu Milleru koji je promašio. Nowitzki, koji se borio s temperaturom od 38 stupnjeva, utakmicu je završio s 21 pogotkom, ali je zabio samo šest koševa od 19 iz igre.

LeBron James je odigrao još jednu lošu utakmicu, završivši sa samo s osam koševa. Dvostruki "najkorisniji igrač" imao je uz to još devet skokova i sedam asistencija, ali se Miami oslonio na Chrisa Bosha koji je pomogao Wadeu u napadu s 24 koša..

Nowitzki je pomogao Mavericksima da preokrenu zaostatak od 74-65 u vodstvo od pet koševa dvije minute do kraja utakmice. Wade je pogodio jedno bacanje od dva 30 sekundi prije kraja smanjivši vodstvo Mavericksa na 82-81, ali je Nowitzki uspio zabiti iz polaganja unatoč jakoj obrani Udonisa Haslema. Dallas je domaćin pete utakmice u četvrtak.

08.06.2011. 10:43:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh