« Rukomet
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Čupiću amputiran prst

Bizarna nesreća stajala je hrvatskog rukometaša odlaska na Olimpijadu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vladimir Ivanov / CROPIX)
Više o

Hrvatska rukometna reprezentacija

,

Ivan Čupić

Hrvatski rukometni reprezantativac Ivan Čupić u srijedu navečer nakon prijateljske utakmice s Poljskom u Crikvenici doživio je tešku nesreću zbog koje mu je u bolnici u Rijeci amputirano pola četvrog prsta lijeve ruke na kojem je nosio prsten.

Kako doznajemo, gotovo nevjerojatna nesreća dogodila se u kasnim večernjim satima kada se Čupić zajedno s nekolicinom suigrača, sa lagane šetnje vraćao u hotel Grand u Dramlju. U jednom trenutku, kako bi skratili put do hotela i u namjeri da čim prije dođu na odmor u sobe, Čupić je došao do žičane ograde namjeravajući je preskočiti.

Međutim, već kada se rukama uhvatio za ogradu, predomislio se i odustao od preskanja ograde, ali se u tom trenutku verica na prstu zakačila za žicu. Uslijed inercije tijela nije se uspio zaustaviti, i uhvatiti desnom rukom te se stvorila velika sila i žica mu je do kosti otrgnula tkivo s prsta.

Čupiću su u pomoć priskočili suigrači i odmah je zatražio pomoć od liječnika reprezentacije dr. Mladena Miškulina. Zbog težine ozlijede donesena je odluka da se žurno preveze u KBC u Rijeci.

Povrgnut je operativnom zahvatu uz lokalnu anesteziju, no nažalost koža, meso i tetive prsnih članaka bilo su toliko oštećeni da ih se nije moglo spasiti. Liječnici su zbog opasnosti od upale, na kraju bili primorani amputirati dva članka prstenjaka na lijevoj ruci.

25.07.2008. 07:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh