« Košarka
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
EUROLIGA

Cibona sjajnom igrom deklasirala Fenerbahče

Domaćini su na istanbulskom parketu doživjeli potop izgubivši 64:86.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nenad Dugi, CROPIX)
Više o

Cibona

,

Euroliga

,

Fenerbahçe

,

H TOP 16

Košarkaši Cibone sjajnom su igrom u Istanbulu pobijedili Fenerbahče 86:64 (28:14, 21:13, 18:15, 19:22) i nakon četiri susreta u skupini H TOP 16 ostali su u igri za plasman u četvrtfinale Eurolige.

Bila je to jedna od najboljih Ciboninih gostujućih predstava posljednjih godina. Posve je deklasirala turski sastav koji je u posljednjem ogledu Eurolige slavio u Zagrebu i tako umanjio izglede "vukova" za nastavak natjecanja. Međutim, hrvatska momčad se današnjom odličnom predstavom vratila u igru.

Cibona je otvorila utakmicu čvrsto i agresivno i odmah je pokazala domaćinima kako nije došla u Istanbul na izlet. Već nakon četiri minute imala je osam koševa viška (18:10), a u osmoj minuti i deset koševa plusa (20:10).

Do konca prve četvrtine prednost je narasla na plus 14 (28:14). U drugoj dionici gledali smo identičnu sliku, sjajnu obranu i raznovrstan napad Cibone koji su doveli do visokih 25 koševa prednosti, a na odmor se otišlo s rezultatom 49:27.

Cibona večeras nije imala lošeg igrača, a najefikasniji su bili Davor Kus (19), Alan Anderson (18), Jared Holman (16 koševa + 5 skokova) i Nikola Prkačin (10 koševa + 6 skokova). Fenerbahče su predvodili Oguz Savas (13) i Mirsad Turkcan (12), dok je Gordan Giriček imao iznimno lošu večer ubacivši samo pet koševa uz 20 posto šuta.U trećoj četvrtini Fener je zaprijetio serijom 8:0, međutim "vukovi" su vrlo brzo vratili kontrolu nad utakmicom i do konce te dionice čak i povećali prednost na 25 koševa viška (67:42). Posljednjih deset minuta bilo je samo odrađivanje posla i rutinski privođenje utakmice kraju. Zanimljivo, bila je to tek treća pobjeda Cibone na posljednjih 21 gostovanja.

Ovom pobjedom Cibona je ostala u igri za plasman u četvrtfinale. Dva kola prije kraja natjecanja u skupini Cibona ima dvije pobjede i dva poraza, kao i Siena, dok je u vodstvu CSKA sa tri pobjede i jednim porazom. Na začelju je Fener s jednom pobjedom i tri poraza. U idućem kolu Cibona gostuje u Sieni i taj bi ogled možda mogao donijeti odluku tko će se uz Moskovljane plasirati dalje. (hina/metro-portal)

25.02.2009. 22:16:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh