« ZOI 2010
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
VLASTITA POGREŠKA

Brzina nije uzrok pogibije gruzijskog sanjkaša?

Trostruki olimpijski prvak Nijemac Georg Hackl izjavio je da brzina nije uzrok jučerašnje pogibje gruzijskog sanjkaša Nodara Kumaritašvilija

(Getty Images)
Više o

Gruzija

,

smrt

,

brzina

,

Nodar Kumaritašvili

,

sanjke

,

Georg Hackl

"Olimpijska staza u Whistleru je doista brža od svih koje znamo. No, brzina nije uzrok ove nesreće. Gruzijski sanjkaš napravio je malu pogrešku, izletio je sa staze i udario je u konstrukcijski stup. Potpuno je svejedno da li se to dogodilo pri brzini od 60 ili 150 km/h. On bio vjerojatno poginuo i pri brzini od 60 km/h. Prevrtanja su svakodnevna rutina u natjecanjima sanjkaša. Neposredno prije ove tragične nesreće najbolji sanjkaš današnjice Talijan Armin Zoeggeler doživio je spektakularno prevrtanje, ali mu nije ništa bilo, jer je ostao na stazi", izjavio je u subotu Georg Hackl.

Nakon jučerašnje pogibije Gruzijca Kumaritašvilija za vrijeme treninga sanjkaša, organizatori su odlučili pomaknuti start za muškarce, i sada će on biti na točki od kuda startaju žene.

"To je napravljeno samo da bi se ugodilo onima koji nemaju pojma o sanjkanju. Nesreće su sastavni dio sanjkaškog sporta, događale su se prije, bit će ih i ubuduće", kazao je Hackl. (hina/metro-portal)

13.02.2010. 21:37:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh