« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
SP JAR

Brazil pobijedio Čile 3:0 i plasirao se u četvrtfinale

Brazilci su golovima Juana, Luisa Fabiana i Robinha svladali nemoćni Čile i stigli do polufinala gdje ih čekaju Nizozemci

Brazil SP Južna Afrika
Brazil SP Južna Afrika (Getty Images)
Više o

Svjetsko nogometno prvenstvo

,

SP Južnoafrička Republika

,

SP Južna Afrika

,

sp nogomet 2010

,

Jojo Mayer

Nogometaši Brazila su u osmini finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi svladali Čile s 3:0.

Pogotke su postigli Juan (35), Luis Fabiano (38) i Robinho (59).

Nakon vrlo siromašnih prvih pola sata, Brazil je do prva dva pogotka stigao u razdoblju od 35. do 38. minute.

Prvi pogodak postigao je branič Juan koji je odlično skočio u kaznenom prostoru Čilea, te neometan sa sedam metara glavom svladao Brava nakon ubačaja Maicona.

Utakmica je praktički bila riješena samo tri minute kasnije, Čileanci su izgubili loptu na sredini terena, uslijedila je munjevita akcija Robinha, Kake i Luisa Fabiana koji je odlično utrčao u kazneni prostor, obišao čileanskog vratara i mirno poslao loptu u mrežu.

U drugom poluvremenu Brazil je mirno čuvao stečenu prednost, te ju je uspio još i povećati. Ramires je sjajno prošao kroz sredinu, dovukao loptu do suparničkog 16-erca, te ju potom namjestio na udarac Robinhu koji je pogodio suprotni kut nemoćnog Brava.

Čileanci su u susretu protiv svojih moćnijih susjeda potpuno razočarali. Brazilci su potpuno ukočili čileanske vezne igrače koji nisu pokazali niti približno onako lijepu i kombinatornu igru kakvom su oduševljavali tijekom igranja u skupini. Najbolji čileanski napadač Humberto Suazo tek je u samoj završnici, kada je Brazil već imao vodstvo 3:0, uspio s dvije dobre akcije zaprijetiti Juliju Cesaru na vratima Brazila, ali bez uspjeha.

Brazil će u četvrtfinalu u petak u Port Elizabethu s početkom u 16 sati igrati protiv Nizozemske koja je u osmini finala svladala Slovačku sa 2:1.

BRAZIL: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Bastos - Dani Alves, Gilberto Silva, Ramires - Kaka (Kleberson, 81) - Luis Fabiano (Nilmar, 76), Robinho (Gilberto, 85)

ČILE: Bravo - Isla (Millar, 62), Contreras (Tello, 46), Jara, Fuentes - Vidal, Carmona, Gonzalez (Valdivia, 46) - Sanchez, Suazo, Beausejour

(hina/metro-portal)

28.06.2010. 23:20:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh