« Najave & Događanja
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
KULTURNO SE UZDIŽITE

Besplatan upad u sve muzeje 29. siječnja

Kulturna manifestacija "Noć muzeja" ove će se godine održati 29. siječnja, od 18 sati do jedan sat iza ponoći, kada će tradicionalno posjet hrvatskim muzejima biti besplatan

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marko Miščević/CROPIX)
Više o

Noć muzeja

,

besplatan ulaz muzej

,

zagreb-info

Manifestaciju organizira Hrvatsko muzejsko društvo, koje je priopćilo da se osim atraktivnog izložbenog programa za šestu Noć muzeja priprema i više popratnih događanja, poput obrazovnih i zabavnih programa.

Uz razgledavanje muzejskih postava, na programu će biti predavanja i radionica te koncerti, recitali i nagradne igre.

Organizator očekuje da će ove godine biti postavljeni novi rekordi, kako u broju muzeja uključenih u akciju, tako i u broju posjetitelja.

Prošle je godine Noć muzeja bila organizirana u 28 hrvatskih gradova, a 75 muzeja razgledalo je 150.000 posjetitelja, od kojih je 100.000 obišlo zagrebačke muzeje.

I ove su godine organizatorice i autorice koncepcije Noći muzeja Dubravka Osrečki Jakelić, predsjednica Hrvatskog muzejskog društva, i Vesna Jurić Bulatović, voditeljica Marketinga te kulturne manifestacije koju se već tradicionalno ubraja u kulturne događaje godine.

Sve obavijesti o programima i organizaciji Noći muzeja 2010. bit će dostupne na na mrežnoj stranici (www.hrmud.hr), a promidžbeni materijal dijelit će se posjetiteljima muzeja besplatno, priopćio je organizator. (hina/metro-portal)

07.01.2010. 13:54:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh