« Košarka
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
PONOVO ZAPLET

Bandić povukao prijedlog da Grad Zagreb sanira Cibonu

Nakon današnje Skupštine košarkaškog kluba Cibona na kojoj su usvojene ostavke predsjednika Vlatka Previšića i njegova Upravnog odbora, dogodio se novi zaplet

Danas je u prostorijama KK Cibone odrzana skupstina uprave istoimenog kluba
Danas je u prostorijama KK Cibone odrzana skupstina uprave istoimenog kluba (Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Cibona

,

Grad Zagreb

Iz ureda gradonačelnika Milana Bandića stiglo je priopćenje u kojem se tvrdi da na Skupštini nije ispoštovan dogovor o sanaciji kluba postignut 14. prosinca na sastanku gradonačelnika s vd predsjednikom Cibone Mihovilom Nakićem, predstavnikom zaposlenika Emilom Nakićem i kapetanom momčadi Marinom Rozićem. Zbog toga će gradonačelnik Bandić povući prijedlog što ga je uputio Gradskoj skupštini Grada Zagreba za sjednicu 20. prosinca, a ponovit će ga kad, i ako se ispoštuje spomenuti dogovor.

Naime, gradonačelnik je na sastanku u Gradskoj upravi ponovio da se Grad želi uključiti u rješavanje problema Cibone, uz uvijet da članovi Izvršnog i Upravnog odbora te Skupštine kluba podnesu ostavke, a da u međuvremenu sadašnji vd predsjednika Mihovil Nakić upravlja klubom. Na tom tragu, Bandić je pripremio prijedlog za Gradsku skupštinu koji sadrži plan sanacije prema kojem bi se u prvoj fazi u cijelosti preuzeo dug Zagrebačke banke te bi Grad preuzeo u vlasništvo i prostore na kojima je banka zabilježila hipoteku. Nakon prihvaćanja ovakvog prijedloga od strane gradskih zastupnika na sjednici 20. prosinca, formirala bi se nova uprava koja bi žurno utvrdila stvarno financijsko stanje kluba i također žurno gradonačelniku i gradskoj Skupštini predložila model sanacije.

"Sudionici sastanka najavili su sjednicu izvanredne Skupštine KK Cibona za 16. prosinca na kojoj se trebao ispoštovati dogovor, no iz zaključaka je vidljivo da to nije učinjeno, nego Skupština Cibone postavlja nove uvjete u vidu prijedloga da Grad kupi prostore koji su u vlasništvu Grada ili je, u najmanju ruku, njihovo vlasništvo sporno i čija ukupna vrijednost pokriva jedva polovicu ukupnog duga Kluba koje su stvorile dosadašnje uprave. Gradonačelnik još jednom apelira na članove Skupštine Cibone da ne ometaju početak sanacije kluba i poziva ih da žurno održe novu sjednicu na kojoj bi ispoštovali dogovor sa sastanka od 14. prosinca. Tako bi stvorili uvjete da gradonačelnik ponovo uputi prijedlog za sanaciju Kluba na sjednicu Gradske skupštine koja će se održati 20. prosinca jer je sljedeća iza tog datuma tek u veljači 2011," stoji u priopćenju.

Na današnjoj Skupštini kluba je odlučeno da se sva 32 poslovna prostora, smještena većinom u Ciboninu prolazu, predaju Gradu, ali po cijeni koju je procijenila agencija Zagrebačke banke ZANE, a to je 55 milijuna kuna. (hina/metro-portal)

16.12.2010. 20:17:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh