« Rukomet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci

‘Bančili’ cijelu noć, a sada se bune

U CO Zagrebu ogorčeni optužbama iz Hamburga da su potkupili suce

Igor Vori ponovno je vodio glavnu riječ na crti, a i u obrani je bio ponajbolji igrač CO Zagreba
Igor Vori ponovno je vodio glavnu riječ na crti, a i u obrani je bio ponajbolji igrač CO Zagreba
Više o

Zagreb CO

,

Igor Vori

Kombinacija za plasman u polufinale ima puno. Međutim, iz Zagreba su najavili da ihone ne zanimaju. Barem tjedan dana žele uživati na prvom mjestu i, ako im se ukaže prilika za senzacijom, objeručke je iskoristiti.

Utakmica protiv HSV-a pokazala je zašto je rukomet uzbudljiv sport. Puna dvorana, sjajna atmosfera, nevjerojatno izjednačena utakmica. Na kraju je CO Zagreb bio spretniji i sretniji i trećim velikim skalpom sezone došao u priliku da ostvari senzacionalan rezultat.
Prekrasnu rukometnu večer u Ledenoj dvorani ipak je pokvario jedan čovje. On je predsjednik HSV-a, a zove se Andreas Rudolph. U intervjuu za njemački Bild ova, inače miran i staložen Nijemac, bez imalo oklijevanja optužio je Zagrepčane da su kupili suce.

“Moja prognoza je da će sve utakmice do kraja skupine završiti pobjedama domaćina. To u prijevodu znači da ća Portland ići u polufinale. Ipak, sve je moguće, pa i to da Zagreb bude prvi.”

Ivano Balić
rukometaš Portlanda San Antonija
- Bila je to klasična krađa. Suci su bili kupljeni. Tako mogu fućkati samo podmićeni ljudi - ozbiljno je Rudolps optužio vodstvo Zagreba i ruski sudački par.
- Sve su sudačke odluke išle na našu štetu. Niti jedna u korist. Tako je bilo od prve do zadnje sekunde. Sudili su nam šest isključenja i pet sedmeraca. Slično je u Zagrebu prošao i Flensburg - nastavio je HSV-ov šef.

Na odgovor iz Zagreba se nije dugo čekalo. Naravno, reagirao je Zoran Gobac, a za razliku od njegovog kolege iz Hamburga, šef Zagreba se nije previše uzbuđivao. Samo je staloženo ‘iznio obranu’.

- Bilo bi im bolje da su noć uoči utakmice spavali, a ne provodili u noćnom klubu - rekao je Gobac brzo objasnivši o čemu se radi.
- To je istina. Nekolicina rukometaša Hamburga viđena su u zagrebačkom klubu ‘Peoples’. Očevici kažu da su se tamo bolje snalazili nego sutradan na terenu...

Dva gostovanjaDo kraja skupine CO Zagreb su ostale još dvije gostujuće utakmice - protiv Portlanda i Flesnburga. Hrvatkom prvaku jedna pobjeda nije garancija za prolaz... 

Ipak, optužbe iz Hamburga su preozbiljne da bi se samo tako prešlo preko njih...
- Sve su to gluposti. Ne gleda se samo jedna utakmica. Neka se analiziraju obje utakmice i vidjet će se da smo mi oštećeni. U Hamburgu su nas izmasakrirali. Uostalom, Nijemci su zadnji koji mogu pričati o sudačkim krađama. Neka se samo sjete kako su osvojili zlato na SP-u - zaključio je Zoran Gobac... (METRO) 

03.03.2008. 23:13:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh