« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
SKUPINA B

Argentina startala minimalnom pobjedom protiv Nigerije

Igra Argentine bila je nedorečena, realizacija slaba pa Maradona može biti zadovoljan jedino pobjedom

Argentina Messi
Argentina Messi (Getty Images)
Više o

SP 2010.

,

Argentina

,

Nigerija

,

Diego Maradona

,

Lionel Messi

,

screensaver

U susretu prvog kola B skupine svjetskog nogometnog prvenstva reprezentacija Argentine je u Johannesburgu na stadionu Ellis Park pobijedila Nigeriju 1:0, a pogodak odluke postigao je Gabriel Heinze u šestoj minuti utakmice.

Jedan od najvećih favorita za osvajanje titule svjetskog prvaka stigao je do prvih bodova na prvenstvu posve očekivano. Gauči su zabili gol već u šestoj minuti, a potom u nastavku utakmice imali još nekoliko odličnih prilika, no bila je to večer nigerijskog vratara Vincenta Eneyame koji je svojim obranama bacio u očaj Higuaina i Messija koji su zapucali četiri sjajne prilike.

>> Nigerijski igrači dobit će milijun dolara ako pobijede Argentinu

Nigerija je pokušala zaustaviti suparnika čvrstim blokom i discipliniranom igrom koju nije mijenjala niti nakon što je primila gol. Svoju priliku u napadu tražila je u brzim kontrama, no, u prvom poluvremenu nije imala praktički niti jednu pravu priliku. U nastavku je ipak zaigrala nešto otvorenije i stvorila dvije sjajne prilike. Najbolju je imao branič Marseillea, Taiwo koji je u 70. minuti udarcem s ruba kaznenog prostora opasno zaprijetio Romeru. Nažalost, po Nigerijce Taiwo se u tom napadu ozlijedio i napustio je teren. Osam minuta prije kraja opasno je zaprijetio i Uche, no loše je reagirao u gotovo idealnoj situaciji.

Na koncu Maradona može biti zadovoljan jedino pobjedom. Igra Argentine bila je nedorečena, a realizacija usprkos nizu sjajnih napadača slaba.(hina/metro-portal)

ARGENTINA - NIGERIJA 1:0

JOHANNESBURG. Stadion Ellis Park; Sudac: Wolfgang Stark (Njemačka);
Strijelci: 1:0 Heinze (6)
Žuti kartoni: Gutierrez / Lukman
Crveni kartoni: /

Argentina: Romero - Demichelis, Samuel, Heinze, Gutierrez - Mascherano, Veron (od 74. Rodriguez), Di Maria (od 85. Burdisso) - Messi - Tevez, Higuain (od 80. Milito)

Nigerija: Enyeama - Odiah, Shittu, Yobo, Taiwo (od 74. Uche) - Obasi (od 60. Odewingie), Etuhu, Lukman, Kaita - Yakubu Aiyegbeni - Obinna (od 52. Martins)

12.06.2010. 19:11:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh