« ZOI 2010
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
JULIEN LIZEROUX:

Ako Kostelić postavlja stazu, bar ćemo imati pravi slalom

Ako osvojim medalju, super, nasmijat ću se i bit će mi drago, izjavio je 30-godišnji Francuz uoči slalomske vožnje u super kombinaciji

(Getty Images)
Više o

slalom

,

super kombinacija

,

Julien Lizeroux

,

Ante Kostelić

Francuski 30-godišnji skijaš Julien Lizeroux tvrdi da su utrke na Zimskim olimpijskim utrkama za njega jednako važne kao i svaka u Svjetskom kupu.

Lizeroux tvrdi da ne osjeća baš nikakav pritisak uoči svog prvog nastupa u Whistleru, u superkombinaciji. Ta utrka trebala je biti na rasporedu još u utorak, ali je zbog vremenskih neprilika premještena tek za nedjelju.

"To je za mene utrka kao i svaka druga, jedina je razlika što ste ovdje u Olimpijskom selu, gdje ste stalno pod nekakvom paskom. Osobno bih uvijek radije izabrao osvojiti mali Kristalni globus u slalomu u Svjetskom kupu nego olimpijsku medalju. Nisam opterećen baš nikakvim pritiskom", tvrdi 30-godišnji Lizeroux, koji će prvi puta nastupiti na Igrama. Dosada u Kanadi još nikada nije skijao.

"Nastupam na Igrama jer uživam u skijanju. Taj mi je sport omogućio da proputujem cijeli svijet. Za mene je natjecanje užitak i zadovoljstvo. Ako osvojim medalju, super, nasmijat ću se i bit će mi drago. Ako ne osvojim, opet ću se nasmijati i vratiti svom poslu. Ne osjećam pritisak", još jednom je podvukao Lizeroux, koji je prošle sezone na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu osvojio dva srebra, u super-kombinaciji i slalomu.

Na kraju, iskazao je zadovoljstvo što će slalomsku vožnju u super-kombinaciji postaviti Ante Kostelić, otac i trener najboljeg hrvatskog skijaša Ivice Kostelića.

"Kada Ante Kostelić postavlja stazu, barem znamo da ćemo imati pravi slalom", zaključio je Lizeroux. (Totalsport)

21.02.2010. 11:41:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh