Metro-portal.hr

objavljeno 04.08.2014. 09:01:00
SAVJETI

Ravan trbuh uz pomoć ovih namirnica

Osim pravilnog izbora prehrane, važne su i količine hrane koje unosimo, stoga imajte na umu ove savjete za skidanje sala s trbuha

Slijedite savjete kako biste ovako izgledali :)
Slijedite savjete kako biste ovako izgledali :) (Shutterstock)

Ravan trbuh nekima je san, drugima čak i noćna mora, no ako pažljivo birate prehranu, ne biste trebali imati većih problema u otapanju masnih naslaga koje vam kvare liniju i želite ih se riješiti.

Doručak je, kao što znamo, najvažniji obrok u danu i treba ga pažljivo isplanirati. Najbolji izbor su integralne žitarice s nemasnim jogurtom i bobičastim voćem, jer žitarice imaju velik udio biljnih vlakana koja će vas zasititi, kontrolirati razinu šećera u krvi i dati vam energije do ručka.

>> Jedite cjelovite žitarice, struk će vam biti zahvalan >>

No, dovoljno je 5 grama za obrok, pa ne pretjerujte. Nemasni jogurt odličan je izvor kalcija, a manjak kalcija izaziva lučenja hormona kalcitriola, koji izaziva prikupljanje masnih naslaga. Stoga, 3 dl će biti sjajan izbor za početak dana. 

>> Jogurtom do vitke linije >>

Bobičasto voće uz vlakna daje i velik izbor prirodnih šećera, vitamina i minerala, stoga ubacite šaku malina, kupina ili borovnica.

>> Nahranite kožu, smanjite struk >>

Ručak treba također pažljivo odabrati, kao i večeru, a na prvom su mjestu puretina ili ribe poput tune i lososa. Puretina ima jako malo kalorija, sadrži aminokiselinu leucin, kao i mliječni proizvodi, koja čuva mišićnu masu i omogućava da organizam radi punom brzinom. Uz obilje proteina dobro ćete se zasititi, ali ne i prejesti.

>> Večera koja će vam pomoći skinuti kilograme >>

Tuna i losos puni su čistih proteina koji sagorijevaju kalorije i čuvaju energiju. Omega-3 masne kiseline smanjuju upale u tijelu i reguliraju rad hormona, što će vam sačuvati zdravlje.

>> Zašto je riba toliko zdrava >>

Prilog neka uvijek bude neko zeleno povrće kao što je brokula, rikola ili špinat koji su prepuni vlakana, minerala i vitamina. Mali trik - pojedite malu salatu prije glavnog obroka i pojest ćete manje kalorija nego inače.

>> 10 najboljih namirnica koje bi trebali jesti >>

Za kraj, najbolja grickalica kao međuobrok - kikiriki. Istraživanja su pokazala da je unos 505 kalorija iz kiririkija tijekom dva tjedna potpuno dovoljan da ne dobijete ni grama na težini, jer je zasitan i regulira razinu šećera u krvi.

>> Najbolje i najgore prirodne grickalice za vaše zdravlje >>

04.08.2014. 09:01:00
http://metro-portal.hr/skinite-masne-naslage-ovim-namirnicama/86540/