Metro-portal.hr

objavljeno 29.06.2015. 09:01:00
SAVJETI

Skinite trbuh u 6 dana bez dijete

Dijeta može postati prava noćna mora, zato je puno bolji izbor trajna promjena prehrambenih navika koja će dovesti do skidanja trbuha

Riješite se viška za 6 dana
Riješite se viška za 6 dana (Shutterstock)

Mršavljenje, pogotovo ono u području trbuha, nije jednostavna stvar kako se čini na prvi pogled, što će svatko od nas morati priznati kad se prisjeti koliko je to puta bezuspješno pokušao napraviti.

Razlog neuspjeha je samo jedan - odabir pogrešne dijete. Naime, umjesto da se odlučite za neku dijetu koja obećava čuda, bolje bi bilo promijeniti neke prehrambene navike i već u prvih tjedan dana postići sjajne rezultate. 

>> Korisni savjeti za mršavljenje bez dijete >>

Nutricionisti predlažu da započnete izbjegavati pretjerano soljenje i gotovu slanu hranujer velik unos soli zadržava višak vode u tijelu. Nakon toga, umjesto ugljikohidrata, pogotovo onih od bijelog brašna, unosite proteine koji će dati dovoljno energije i graditi vaše mišiće, umjesto slaganja sala na trbuhu.

Unos mlijeka smanjite na normalnu mjeru, do šalice dnevno, a umjesto toga koristite jogurt ili nekoliko kriški tvrdog sira. Ljute začine izbjegavajte - jako začinjena hrana uzrokuje pojačano izlučivanje kiseline u želucu, izazivajući na taj način iritaciju, svježi blaži začini bolji su odabir.

>> Najbrži način mršavljenja bez dijete >>

Jabuke i kruške izbacite iz prehrane i umjesto njih odaberite neko drugo voće - pune su fruktoze i želudac ih teško probavlja, pa radije posegnite za bobičastim voćem i citrusima.

Za kraj, odrecite se - šećera, prerađene hrane, alkohola i kave, sve to potencira nakupljanje masnoća.

>> Kako izgubiti kilograme bez dijete i vježbanja >>

Složite meni za tjedan dana prema ovim pravilima, pijte puno vode i za tjedan dana vaš će trbuh biti vidno manji.

29.06.2015. 09:01:00
http://metro-portal.hr/skinite-trbuh-u-6-dana-bez-dijete/92589/