Metro-portal.hr

objavljeno 30.11.2013. 18:46:00
SAVJETI

Kako se uspješno boriti protiv celulita

Za sada se jedinim učinkovitim receptom pokazao zdrav način života, preciznije zdrava prehrana i vježbanje

Kako smanjiti celulit
Kako smanjiti celulit (Arhiva)

Bedra, stražnjica i noge najizloženiji su dijelovi tijela koje pohodi zlo u obliku narančine kore - celulit. Kako još uvijek nije pronađen pravi lijek za uklanjanje ovih omraženih naslaga, i dalje se moramo snalaziti skrivanjem, ali i prakticiranjem metoda koje će ga smanjiti.

Za sada se jedinim učinkovitim receptom pokazao zdrav način života, preciznije zdrava prehrana i vježbanje, pa za početak iz svojih obroka uklonite sav višak šećera i soli.

Rafinirani bijeli šećer ionako nije zdrav, a i onog zdravog, smeđeg ili šećera kokosove palme ne bi trebalo konzumirati više od nekoliko žličica dnevno. Ako vam to predstavlja velik problem, morat ćete se prebaciti na steviju - okus na početku jest malo metalan, ali se možete brzo naviknuti i uživati u omiljenim slatkim delicijama. 

>> Celulit - uklonite ga uz nekoliko kućnih trikova >>

Jednako tako, ne pretjerujte s upotrebom soli, koju stvarno treba tretirati kao začin jelima, a ne jedan od glavnih sastojaka. Prepustite da vam priroda omogući unos natrija putem namirnica, a vi taj prirodan okus malo doradite morskom solju.

Treća važna stvar u prehrani je barem 7 čaša vode. Unos započnite odmah nakon buđenja, jer ako niste još zapamtili, budimo se dehidrirani pa će ta velika čaša vode koju popijemo čim otvorimo oči pokrenuti naš organizam bolje od bilo kakve kave. 

>> Mitovi i istine o celulitu >>

Kako je celulit zapravo nakupina masnoća i toksina, ovakav unos vode poboljšat će ispiranje toksina i celulit će postati jedva primjetan.

Što se tiče vježbanja, uplatite si makar mjesec dana teretane gdje će vam sigurno moći preporučiti ciljane vježbe za dijelove tijela s kojima niste zadovoljni, pa ako niste pri novcima, sljedeće mjesece odrađujte sami prema tim uputama i vaš će celulit biti smanjen na prihvatljivu razinu. 

>> Kako se riješiti celulita bez skupih tretmana >>

30.11.2013. 18:46:00
http://metro-portal.hr/kako-se-uspjesno-boriti-protiv-celulita/81890/