Metro-portal.hr

objavljeno 10.12.2016. 14:54:51
ZAPAMTITE :)

Zimska hrana koja skida kilograme

Iako zimi obično jedemo prilično tešku hranu, ipak postoje neke namirnice koje nam neće opteretiti želudac i natući nam dodatne kilograme

Luk sprječava nagli udar gladi
Luk sprječava nagli udar gladi (Arhiva)

Zima je rijetko kome omiljeno doba godine, osim kad su u pitanju blagdani, jer donosi niže temperature, ružno vrijeme i na neki način nas zatvara u kuće, onemogućujući blagotvorne šetnje i uživanje na otvorenom.

Uz sve gore navedeno, brzo padanje noći čini nas lijenima i jednostavno tjera na sjedenje pred televizorom.

Vjerojatno je i vama jasno da su to dovoljni razlozi za višak kilograma, no kad tome pribrojimo uobičajeno kaloričniju zimsku hranu, ne čudi podatak da samo tijekom prosinca prosječno dobijemo gotovo 3 kilograma

>> Superhrana za zimu >>

Krumpir - pun topivih i netopivih vlakana, prepun je vitamina C, a ako ga kuhate u kori dobit ćete izuzetno zdravu namirnicu koja ne deblja i drži pod kontrolom razine lošeg kolesterola. 

Luk poriluk - jedite ih što češće, jer poriluk svojim visokim udjelom kalcija i željeza pomaže u rješavanju viška masnih naslaga oko trbuha, a luk sadržajem kroma pomaže u držanju razina šećera u krvi pod kontrolom, što će spriječiti osjećaj nagle gladi.

>> Namirnice koje će vas ugrijati tijekom zime >>

Mrkva - pomoći će vam održati sitost bogatstvom biljnih vlakana koja sadrži, a vrlo je važna i zbog beta-karotena koji će spriječiti manjak vitamina A. 

>> Hrana koja čuva kožu tijekom zime >>

Špinat ima dvostruko više vlakana od ostalog zelenog povrća i predstavlja stvarno najbolju moguću namirnicu za one koji žele skinuti višak kilograma. Uz dodatak bogatstva antioksidansa, predstavlja fantastičan izbor za hladne dane.

 

10.12.2016. 14:54:51
http://metro-portal.hr/zimska-hrana-koja-skida-kilograme/101843/