Metro-portal.hr

objavljeno 17.03.2015. 14:14:00
ŽIVJELI

Zašto i žene trebaju piti pivo

Pivo se obično računa kao muško piće, no kad se pogledaju sve blagodati koje donosi umjerenom konzumacijom, žene bi trebale dobro razmisliti ...

Hidratizira, proljepšava kožu, štiti od prehlada ...
Hidratizira, proljepšava kožu, štiti od prehlada ... (DeviantArt)

Pivo nije samo za muškarce, ma koliko vi mislili drugačije i za to postoji priličan broj dokaza. Recimo, žene koje piju dva piva dnevno imaju značajno jače kosti od onih koje ne konzumiraju ovaj napitak - pivo sadrži velike količine biorazgradivog silicija, jednog od važnih elemenata od kojih su napravljene ljudske kosti. 

>> Krigla pive na dan tjera doktora iz kuće van >>

Kao odličan izvor minerala poput kalcija, magnezija i selena, pivo djeluje preventivno na prehlade štiteći zapravo cijelo tijelo od sezonskih bolesti koje tri puta češće dobivaju osoba koje ne konzumiraju pivo

Željezo ćete pronaći u crnom pivu, zajedno s prehrambenim vlaknima, pa osim što nećete biti umorni, nestat će i nadutost, dok će B kompleks vitamina (tiamin, riboflavin, niacin, pantotenska kiselina, piridoksin, biotin, folna kiselina i kobalamin) proljepšati vašu kožu.

>> Utjecaj piva na zdravlje >>

Za kraj, ima li što bolje od piva nakon vježbanja? Nema, tvrde španjolski znanstvenici koji kažu da pivo dokazano hidratizira tijelo bolje od vode pri višim temperaturama.

Živjele!


17.03.2015. 14:14:00
http://metro-portal.hr/zasto-i-zene-trebaju-piti-pivo/90667/