Metro-portal.hr

objavljeno 18.12.2013. 18:02:00
MYTHBUSTERS

Zablude o strijama koje treba razbiti

Strije su dovoljno neugodne da nam mogu pokvariti mnoge planove kupovini odjeće, pa je dobro razbiti neke uobičajene mitove

Borba protiv strija je teška i dugotrajna
Borba protiv strija je teška i dugotrajna (Arhiva)

Strije su živa muka, jer jednom kad ih dobijete, gotovo ih se nemoguće riješiti. Da bi stvar bila gora, o njima kruže razni mitovi koji zapravo samo rade dodatne probleme. Već smo pisali kako se riješiti strija, pa se sada možemo koncentrirati na razbijanje mitova.

Tako se često tvrdi da samo trudnice mogu imati strije, što naravno nije istina jer se pojavljuju kod bilo koga tko naglo mijenja težinu. Jednako tako, trudnicama se strije ne pojavljuju samo na trbuhu koji se najviše rasteže, već i na grudima, bedrima, stražnjici i nadlakticama. 

Spriječiti ih je teško, ma što vam govorili o tome, jer jedini način da makar smanjite rizik od pojave strija je briga o prehrani i koži. Naravno, strije se najčešće pojavljuju na mjestima na koži koja inače baš ne njegujemo.

Hoće li strije nestati kad vratite staru kilažu? Neće, jer se rastegnuta koža ne može vratiti u prvobitno stanje, no mogu izblijediti toliko da ne budu odmah vidljive.

Kreme za strije jedna su od lukrativnijih grana kozmetičke industrije, no i one nisu svemoćne. Ako ih odlučite koristiti, treba ih nanositi redovito, a ne povremeno i pokazat će se određeni rezultati, no, ništa bolji od onih koje možete postići kremama iz kućne radinosti.

>> Prirodna sredstva protiv strija >>

Za kraj, tvrdi se da mladi ne mogu dobiti strije. Naravno da je pogrešno, jer upravo nagli rast u tim godinama stvara strije, koje se u početku ne uočavaju, no s godinama i novim kilama postaju vidljive. 

18.12.2013. 18:02:00
http://metro-portal.hr/zablude-o-strijama-koje-treba-razbiti/82252/