Metro-portal.hr

objavljeno 22.06.2010. 00:29:00
PIMP MY BIKE

Snimka nabrijanog bicikla hit na YouTubeu

Jedan Nizozemac sastavio je, kako sam kaže, "mutiranu verziju bicikla" koji će privući poglede svakog sudionika u prometu

bicikl wouter van den bosch
bicikl wouter van den bosch (YouTube)

Ovako nešto sigurno još niste vidjeli na cesti, ali da vidite sigurno biste ostali ugodno šokirani. I sigurno mu ne biste prepriječili put. Naime, jedan maldić iz Nizozemske tri je mjeseca gradio gigantski 'frankenštajnski' bicikl koristeći dijelove bicikla, traktorsku gumu, metalne šipke, itd.

'Monsterbike' dijete je Woutera van den Boscha, studenta umjetnosti i nekadašnjeg inženjera strojarstva koji je mrcinu od 450 kilograma sastavio od dijelova koje su mu donirali prijatelji i jedna tvrtka koja se bavi proizvodnjom traktora. Mladi i neobični 29-godišnjak iz Arnhema u Nizozemskoj postao je prava zvijezda na YouTubeu nakon što je objavljena snimka njega kako okreće pedale svojeg izuma - u samo dva tjedna snimku je pogledalo preko 600,000 ljudi.

>> Kotač za bicikl koji se sam okreće i štiti okoliš

>> Bicikl kao novo 'gradsko prometalo'

„Posljednjih nekoliko godina bavim se izgradnjom strojnih mutanata mijenjajući izvornu namjenu dijelova i naprava", rekao je. „Obzirom da je ovo moja zadnja godina na studiju umjetnosti htio sam isplanirati nešto veliko. Počeo sam skupljati dijelove od ljudi koje poznajem, tako da je izrada (Monsterbikea, op. a.) bila jeftina, i zatim sam počeo sve to sklapati. Bilo je fantastično kad sam ga dovršio i kad sam ga provoza prvi put", rekao je Wouter.

>> Vožnjom bicikla postajemo bolji ljudi

>> Najsigurniji lokoti za bicikle

Otkada je video na YouTubeu, Van den Bosch je zaprimio nekoliko poziva da izloži svoje bicikl u raznim muzejima i festivalima. „Sad kad je bicikl dovršen i kad sam pred kraj faksa uopće ne znam što ću s njim", dodao je na kraju Wout.

22.06.2010. 00:29:00
http://metro-portal.hr/snimka-nabrijanog-bicikla-hit-na-youtubeu/43120/