Metro-portal.hr

objavljeno 27.02.2021. 21:01:00
ZNATE LI?

Seks sjajno djeluje na mozak

Seks radi prava mala čuda u organizmu, a mozak je jedan od najpogođenijih organa, preplavljen hormonima koji stvarno rade svašta

Dobar je za vas
Dobar je za vas (Arhiva)

Seks je sjajna stvar, nadamo se da ste do sada već to shvatili i sami... osim toga, ima blagotvoran utjecaj na organizam, što je dobro poznata činjenica, a možda i najjači utjecaj hormoni koji se tijekom seksa oslobađaju imaju na - mozak.

>> Kinky seks za bolje mentalno zdravlje? >>

Seks može djelovati kao antidepresiv, pokazalo je zanimljivo istraživanje u kojem su žene koje su imale seks bez zaštite pokazivale znatno manje simptoma depresije od onih koje su prakticirale siguran seks. Naravno, preporuka je da takav seks imate sa stalnim partnerom.

Seks tjera nesanicu - barem kod muškaraca, čiji organizam na orgazam reagira upravo spavanjem.

>> Seks je odličan za zdravlje >>

Tako je dobro poznato da seks podiže raspoloženje, jer zadovoljstvo tijekom seksa aktivira izlučivanje dopamina, hormona koji se aktivira i pri konzumaciji kokaina - udara u isti centar u mozgu. No, na to isto mjesto ciljaju i čokolada, kofein i nikotin ....

>> Redovan seks za dobro zdravlje >>

Za kraj, da seks smiruje, to znaju i ptice na grani, a kako seks dokazano smanjuje bol, bolje ga je ne preskakati kad imate glavobolju.

27.02.2021. 21:01:00
http://metro-portal.hr/seks-sjajno-djeluje-na-mozak/130629/