Metro-portal.hr

objavljeno 01.09.2013. 16:49:00
SAVJETI

Riješite se bora pomoću hrane

Bora ćemo se riješiti hranom koja je puna bjelančevina i proteina, koji će se u probavi razgraditi na aminokiseline pomoću kojih se stvaraju nove stanice

Zdrava koža je i lijepa
Zdrava koža je i lijepa (Shutterstock)

Starenje kože je neumitan proces koji se ne da zaustaviti, no može se usporiti na više raznih načina. Jedan je, naravno, ostavljanje stotina i tisuća kuna mjesečno na razne kreme, preparate i tretmane, drugi je nešto drastičniji - plastična kirurgija, a treći je neopravdano zapostavljen iako je vjerojatno najbolji.

Naravno, radi se o prehrani i domaćim pripravcima koji će obnoviti elastin i kolagen u koži i vratiti joj gipkost, mekoću i sjaj.

Za početak, vratimo se na uzroke starenja kože. Osim samih godina, većina ljudi trudi se biti loš gospodar svojoj koži lošom prehranom, alkoholom, lijekovima, pušenjem i lošom higijenom.

>> Sedam tajni zdrave i lijepe kože

Bora ćemo se riješiti hranom koja je puna bjelančevina i proteina, koji će se u probavi razgraditi na aminokiseline pomoću kojih se stvaraju nove stanice. Obnavljanje i popravljanje kolagena u stanicama kože pomažu aminokiseline koje ćemo dobiti konzumacijom ribe, graška, nemasne piletine, orašastog voća i mliječnih proizvoda s malim udjelom masnoće.

>> Namirnice za ljepotu s dvostrukim učinkom

Antioksidansi su ključni za obuzdavanje slobodnih radikala koji onemogućavaju ispravnu regeneranciju stanica, a njih ćemo najbolje dobiti putem bobičastog voća kao što su kupine, maline, jagode ili borovnice.

Treba unositi i dovoljno tekućine, a zeleni čaj i slični napitci prepuni antioksidansa trebaju nam prijeći u naviku, jer će ubrzati metaboliza i usporiti prerano starenje kože.

>> Savršene maske za lice iz domaće radinosti

Uz domaće maske koje će kožu nahraniti i oporaviti, zdraviji način života pomoći će da uvijek izgledate bolje od vršnjaka. 

01.09.2013. 16:49:00
http://metro-portal.hr/rijesite-se-bora-pomocu-hrane/80195/