Metro-portal.hr

objavljeno 13.07.2014. 12:27:00
MLJAC

Povrće koje uništava celulit

Celulit ćemo najbolje i liječiti i spriječiti pravilnom prehranom punom voća i naročito povrća, pa evo onoga koje najbolje radi

Brokula je sjajan izvor kalcija
Brokula je sjajan izvor kalcija (Arhiva)

Celulit je napast koja pogađa sve više žena, prvenstveno zbog nezdrave prehrane. Kako bi ga se riješili, nije nužno kupovati skupe kreme i tretmane, prvo trebate napraviti reda u svom tanjuru.

Povrće je ključno u borbi protiv celulita, a na prvom mjestu je slatki krumpir, jedna od najhranjivijih namirnica koja je puna vitamina C i E, beta karotena i kalija. Njegovi korijenasti proteini sjajan su antioksidans, a što češća konzumacija preporučuje se zbog poboljšanja cirkulacije i izbacivanja toksina, što je ključ uklanjanja celulita

>> Celulit - uklonite ga uz nekoliko kućnih trikova >>

Prokulice su odličan saveznik u borbi protiv celulita jer osim vitamina C sadrže i indol-3-karbinol koja se u tijelu pretvara u di-indolil metan, DIM koji pomaže enzimima u jetri blokiranje proizvodnje štetnih tvari koje uništavaju kolagen.

Za kraj, superhrana brokula. Brokula je puna vitamina C i sjajan izvor biljnih vlakana, najbolji nemliječni izvor kalcija i alfa lipoične kiseline koja sprječava stvrdnjavanje kolagena i gomilanje naslaga koje zovemo celulit.

>> Kako se riješiti celulita bez skupih tretmana >>

Naravno, potrebne su i ciljane vježbe za mišiće područja na kojima se nalazi celulit, pa kad sve to kombinirate zajedno, vaše će noge dobiti onaj izgled koji želite.

13.07.2014. 12:27:00
http://metro-portal.hr/povrce-koje-unistava-celulit/86130/