Metro-portal.hr

objavljeno 17.09.2014. 09:01:00
ZAPAMTITE

Osnovna pravila svake učinkovite dijete

Svaka dijeta ima neka svoja pravila prehrane kojih se treba držati, no jednako tako mogu se prepoznati i opća pravila koja vrijede za sve

Kako skinuti kilograme
Kako skinuti kilograme (FreeDigitalPhotos)

Dijeta je uobičajen način skidanja kilograma, iako bi bolje bilo potpuno promijeniti pristup prehrani, no kad se već odlučite koju ćete primjenjivati, osim njenih pravila trebate znati i neka opća pravila koja vrijede za svaku dijetu.

Za početak, najjednostavnija matematika - trebate unositi manje kalorija nego što ih trošite, pa krenite na posao pješke, a uz to se barem sat vremena dnevno bavite nekom aktivnošću. Iako možda vaša odabrana dijeta to ne zabranjuje izričito, izbacite iz prehrane hrenovke, paštete, salame i ostalu prerađenu hranu.

>> Pravila svake uspješne dijete >>

Proizvode od bijelog brašna svedite na minimum, po mogućnosti potpuno izbjegavajte jer su u pekarama puni aditiva i bojila. Jednako tako, pijte običnu vodu umjesto sokova i voda s okusom.

Uz to, jedite pet manjih obroka dnevno s kvalitetnim proteinima, umjesto grickalica pojedite par oraha ili badema, a light proizvode zaboravite u potpunosti, kao i margarin i rafinirana ulja.

>> Dukan dijeta - opća pravila >>

Ako se uz sve to svake noći dobro naspavate, kilogrami će otići bez prevelike muke.

17.09.2014. 09:01:00
http://metro-portal.hr/osnovna-pravila-svake-ucinkovite-dijete/87326/