Metro-portal.hr

objavljeno 24.11.2013. 17:03:00
SAVJETI

Osnovna pravila feng shuija

Kako da vam dom bude ugodno mjesto za život u kojem ćete se osjećati sigurno, biti kreativni i puni pozitivne energije

Feng shui nije kompliciran
Feng shui nije kompliciran (Arhiva)

Feng shui, drevna kineska vještina harmonizacije prostora doprla je odavno i do naših krajeva, no kako zvuči komplicirano i zahtjevno, rijetki se odlučuju primjeniti ova pravila uređenja prostora.

Zato vam donosimo osnovna pravila koja su temelj za zahtjevnije zahvate, a već primjenom ovih jednostavnih zahtjeva možete svoj dom učiniti puno ugodnijim i inspirativnijim mjestom za život.

Za početak, očistite cijelu kuću - bacite sve što ne radi, što vam ne treba ili ne koristite, poklonite nekome, samo se toga riješite. Odmah ćete ispuniti i drugo pravilo i ukloniti nered, koji je glavni uzročnik blokada energije.

>> Feng shui kuhinja: blagostanje i zdravlje >>

Popravite sve odvode i dovode vode, slavine koje cure i slično, držite dasku na WC-u spuštenom jer sve to simbolizira curenje novca iz vaših džepova, što sigurno ne želite. Vrata kupaonice trebaju biti zatvorena uvijek, naročito noću, jer energija kupaonice treba biti odvojena od ostatka stana.

Pustite prirodno svjetlo u svoj dom u svakoj prilici - dignite venecijanere, razmaknite zastore i neka vas Sunce ispuni energijom. 

>> Feng shui savjeti za svaki dan >>

Kad bojate zidove u kući, potrudite se da nemate više od tri boje u stanu, koliko feng shui kaže da je maksimum.

Još par praktičnih savjeta ... Prema feng shuiju, oštri rubovi privlače negativne energije, pa se potrudite prekriti ih stolnjacima, a radni stol neka vam bude usmjeren prema vratima ili postavite ogledalo pred sebe, tako da uvijek vidite tko ulazi na njih ili vam se približava.

>> Privucite novac feng shuijem >>

U spavaćoj sobi nema mjesta za električne aparate bilo koje vrste, pa bio to i tablet ili laptop. Oslobodite spavaću sobu tih zračenja i bolje ćete spavati.

Za kraj, budite pozitivni ... tako razmišljajte, tako se ponašajte i ispunjavajte svoj dom pozitivnom energijom. 

24.11.2013. 17:03:00
http://metro-portal.hr/osnovna-pravila-feng-shuija/81784/