Metro-portal.hr

objavljeno 22.06.2021. 14:48:00
SAVJETI :)

Orašasti plodovi skidaju kilograme

Ako želite izgubiti kilograme, u svoju prehranu trebali biste definitivno uključiti orašaste plodove

S mjerom, naravno... ;)
S mjerom, naravno... ;) (Arhiva)

Različite vrste orašastih plodova mogu pomoći da izgubite kilograme, ali i da dugoročno smanjite težinu.

Nova studija objavljena u časopisu Nutrients otkrila je da je dodavanje mješavine različitih orašastih plodova, uključujući brazilske oraščiće, indijski oraščić, pistacije, orahe, rezultiralo značajnim gubitkom kilograma i poboljšanjem sitosti.

Grupa od 95 muškaraca i žena koji su imali ili prekomjernu tjelesnu težinu ili su bili pretili i bili su u dobi od 30 do 68 godina podijeljeni su u dvije skupine.

Jedna skupina konzumirala je 1,5 grama miješanih orašastih plodova, a ispitanici iz druge skupine perece. Važno je naglasiti da su oba međuobroka sadržavala jednaku količinu kalorija.

>> Orašasti plodovi genijalni su saveznik u mršavljenju >>

Svaki je sudionik slijedio hipokaloričnu dijetu za mršavljenje, što znači da su svakodnevno smanjivali unos kalorija za oko 500 te su se usredotočili na to da jedu više hrane visoke kalorijske gustoće kroz tri mjeseca.

Ispostavilo se da su obje skupine pokazale značajan gubitak kilograma u prvih 12 tjedana. Međutim, pokazalo se da su oni koji su nastavili jesti orašaste plodove u dijelu studije o održavanju težine povećali razinu sitosti.

>> Orašasti plodovi - blagodat za zdravlje >>

Istraživači vjeruju kako je to u najvećoj mjeri razlog što je skupina koja je jela orašaste plodove također pokazala bolje upravljanje težinom u usporedbi sa skupinom koja je jela perece. Također je postojala znatno niža stopa odustajanja od dijete u skupini koja je jela orašaste plodove nego u skupini koja je jela perece.

Orašasti plodovi su prilično karolični pa ćete se dulje vrijeme osjećati sitima. To će vas spriječiti da se prejedate "praznom hranom", odnosno hranom koja je visokokalorična a nema nikakvu ranjivu vrijednost.

>> Koji su orašasti plodovi najbolji? >>

Bademi su još jedna popularna vrsta orašastih plodova zbog kojih ćete dulje biti siti, a pomažu i u gubitku kilograma te održavanju težine, piše Eat this.

22.06.2021. 14:48:00
http://metro-portal.hr/orasasti-plodovi-skidaju-kilograme/132745/