Metro-portal.hr

objavljeno 27.09.2014. 09:29:00
ZANIMLJIVO

Mršavite na čudne i jednostavne načine

Da biste bili mršavi, morate razmišljati kao mršava osoba, tvrdi stručnjak sa Sveučilišta Cornell i daje zanimljive savjete za mršavljenje

Par odličnih savjeta
Par odličnih savjeta (Arhiva)

Mršavljenje ne mora biti muka, tvrdi Brain Wansink sa Sveučilišta Cornell dajući zanimljive savjete za gubljenje kilograma bez imalo truda.

Recimo, morate paziti u čijem društvu jedete. Naime, istraživanje je pokazalo da tijekom obroka u društvu osobe koja puno jede i ima višak kilograma ljudi pojedu i četvrtinu hrane više nego inače. Znači, jedite u društvu mršavih koji jedu kao ptičice.

>> Trikovi za koje nećete vjerovati da pospješuju mršavljenje >>

Jednako tako, kad jedete za nekom vrstom švedskog stola u samoposlužnom restoranu, sjednite tako da ne vidite stolove sa hranom. Jednostavno im okrenite leđa i koncentrirajte se na ono što imate u svom tanjuru, i pojest ćete manje - nećete imati potrebu stalno se dizati i uzimati još. 

>> Najgluplji savjeti za mršavljenje >>

Uz to, ako unaprijed isplanirate što ćete pojesti u takvim situacijama, pojest ćete bitno manje nego da samo uzmete tanjur i stanete u red, uzimajući sve do čega dođete. Malo skautiranja dat će vam vremena da odlučite što ćete jesti i koliko ćete uzeti.

>> Čudne taktike za mršavljenje koje stvarno funkcioniraju >>

Naravno, ne treba jesti u lošem raspoloženju, jer tako jedete više, ne pazeći pritom na kvalitetu hrane koju uzimate. No, ako prije jela napravite nešto sasvim neočekivano - na glas izgovorite nešto za što ste zahvalni ili neku sličnu inačicu molitve prije jela, odabrat ćete zdraviju hranu i pojesti je manje.

Vrijedi isprobati, slažete li se? 

27.09.2014. 09:29:00
http://metro-portal.hr/mrsavite-na-cudne-i-jednostavne-nacine/87474/