Metro-portal.hr

objavljeno 10.12.2016. 16:32:00
MMM

Mirisi zime koji će vas opustiti

Za stvaranje pravog ugođaja ne trebate nužno imati punu kuću mirisnih svijeća ili lampica za aromatična ulja

Oraspoložite se mirisima
Oraspoložite se mirisima (Shutterstock)

Mirisi nam mogu popraviti ili pokvariti raspoloženje, probuditi nas ili uspavati i još štošta, a za stvaranje pravog ugođaja ne trebate nužno imati punu kuću mirisnih svijeća ili lampica za aromatična ulja.

Primjerice, baby puder podsjeća nas na djetinjstvo i sigurnost, što će donijeti trenutan osjećaj ugode, kao i miris poznatih i dragih osoba - preciznije, parfem koji obično koriste.

>> Mirisi koji će vam popraviti dan >>

Ako skuhate najobičniji čaj od kamilice, vaš će dom ispuniti miris koji odmah smiruje, podsjećajući nas na blagotvorni učinak tog čaja i njegov okus. Vjerovali ili ne, gotovo potpuno jednak učinak ima miris krastavaca koji nas također vraća u djetinjstvo. 

>> Mirisi mogu manipulirati našim mozgom >>

Jednako tako, ponekad je dovoljno samo ispeći neki kolač da vam dom dva dana miriše na nešto fino i opušta vas jer će vaš mozak prepoznati da dolazi nešto ukusno i poznato, pa će otpustiti hormone za uživanje.

>> Prirodni mirisi za sreću i zdravlje >>

Za kraj, u spavaću sobu najbolje je unijeti miris vanilije koji smiruje i potiče brži san, a dodatnu će pospanost izazvati i miris lavande, što se lako može postići vrećicom ove biljke koju možete kupiti u svim trgovinama. 

10.12.2016. 16:32:00
http://metro-portal.hr/mirisi-zime-koji-ce-vas-opustiti/101844/