Metro-portal.hr

objavljeno 27.07.2016. 11:12:00
MLJAC

Lubenica - superpovrće i odličan afrodizijak

Iako izgleda i jede se kao voće, lubenica je zapravo povrće iz reda bundeva, a sadrži jedan vrlo važan sastojak - citrulin

Čudesna i ukusna lubenica
Čudesna i ukusna lubenica (Shutterstock)

Lubenica je sjajan ljetni plod koji će nas osvježiti i pomoći nam da skinemo višak kilograma, no uz to ima još jedan neočekivan učinak - radi se o fantastičnom prirodnom afrodizijaku koji rješava problem erektilne disfunkcije.

Naime, istraživanje provedeno u Italiji pokazalo je da citrulin, aminokiselina koju lubenica sadrži u velikim količinama poboljšava cirkulaciju, što ublažava erektilnu disfunkciju jer tijelo koristi citrulin za proizvodnju još jedne aminokiseline - arginina, prirodne viagre.

>> Zašto trebamo jesti lubenice >>

Arginin djeluje jednako kao viagra, povećavajući razinu ugljičnog dioksida koji opušta krvne žile, a uz to je dobar za liječenje visokog tlaka, angine i ostalih problema s krvnim žilama. 

Uz to, lubenica je puna likopena, antioksidansa koji nalazimo i u rajčicama, no lubenica ga ima 50 posto više, a on je odličan za ublažavanje problema s kožom oštećenom sunčanjem i sprječava starenje stanica.

>> Sve koristi koje imamo od lubenice >>

Kako lubenica sadrži 92 posto vode, samo 71 kaloriju po kriški, 8 posto šećera i gomilu vitamina C, neka vam ništa ne stoji na putu - svaki dan lubenica na tanjuru dat će vam mlađi izgled i žar u krevetu.

27.07.2016. 11:12:00
http://metro-portal.hr/lubenica-superpovrce-i-odlican-afrodizijak/86731/