Metro-portal.hr

objavljeno 07.11.2012. 17:45:00
NA RASKRIŽJU

Kad lagati muškarcu, a kad ne?

Za uspješnu vezu važni su povjerenje i komunikacija, ali i vještina vaganja situacija u kojima je neke stvari bolje slagati, a druge priznati

Koja je istina za muškarčeve uši?
Koja je istina za muškarčeve uši? (Shutterstock)

Lagati ili ne? Reći istinu ili je zaobići? Prešutjeti ili otvoriti dušu? Koliko god da volite svojega muškarca, činjenica je da je s njim katkada jako teško izaći na kraj, naročito kad vas gnjavi satima da mu objasnite zašto niste odgovorile na poziv tad i tad, ili zašto ste se zadržale u trgovini više od planiranog. Ne možete mu reći da ste srele onog slatkog kolegu s posla ili faksa... jednostavno je zvao u krivo vrijeme.

Zaista, gdje treba povući crtu između trenutaka za istinu i trenutaka za laž?

>> Iskreno, svi smo lažljivci

Cipele od 1,500 kuna. Dobro, svi već znaju da su muškarci nervozni i lako planu kad je u pitanju to koliko žene troše. Nije im jasno zašto ste potrošile malo bogatsvo na cipele s ubitačnim potpeticama, ali dok god to nikome ne šteti, sve je u redu, zar ne? Mora li zaista znati koliko ste ih platile? Nije loše da prepolovite cijenu ako vas kojim slučajem upita koliko su stajale. A ako mu odlučite reći istini, nemojte ulaziti u svađe o tome kako je onaj LCD koji želi već neko vrijeme previše skup.

>> Normalno je da djeca povremeno lažu

>> Najčešće laži žena i muškaraca

Danas mi se nabacivao... Nijedan muškarac u biti ne želi znati koliko vam se drugih 'mužjaka' nabacivalo ili nabacuje. Istina, možda ste u iskušenju da mu to stavite do znanja, naročito ako mislite da u „posljednje vrijeme ne obraća dovoljno pozornosti" na vas. No ako mu kažete samo će misliti da i vi flertujete s njima i nabacujete se drugima. A to nikada ne završi dobro.

Prevarila sam te. Nažalost, iz ovoga se ne možete izvući. Bez obzira na razlog za prijevaru. To ne možete baciti u zaborav, ne možete sakriti i vrlo je izgledno da ćete se naći u situaciji da mu morate reći istinu. Ni u ludilu nemojte pokušavati ublažiti situaciju. Ne očekujte da će ostati smiren i odmah vam oprostiti. Možda odmah prekine s vama. Možda samo zatraži malo vremena da se skocka i vrati vam se. Ali najbolje je da sazna. No neki misle da to baš i nije najbolja ideja.

Prije tebe bila sam s njih 20. U redu, u ovoj slučaju nemojte biti iskrene. Muškarci žene procjenjuju po broju partnera koje su imale prije njih i ta brojka svakako igra veliku ulogu u tome koliko će vas cijeniti i poštivati. Nemojte biti iskrene ni kad su u pitanju prave veze ni kad su u pitanju jednonoćne avanture. Što manji broj, to je bolje. S druge strane, veze koje su trajale dulje od šest mjeseci možete mu spomenuti, a površne izbacite iz priče.

>> Zašto varamo u vezi?

>> Zašto muškarci ne mogu oprostiti ženinu nevjeru

Družim se s dečkima. Dečki mrze kad im lažete o tome s kojim od vaših muških prijatelja se družite; zato je važno da budete potpuno iskrene po tom pitanju. Ako se družite s nekim dečkom (posao, faks, škola...) kojeg vaš dragi ne podnosi, nemojte to prikrivati izgovorom da ste s prijateljicama. Ako sazna za laž, očekujte svašta - prvo optužbe da ga varate.

Pa onako, mali je... Ako ikada izustite ove riječi, zaboravite na seksualni život s tim dečkom, odnosno muškarcem. U muškost se ne dira (ne doslovno)! Ni u ludilu ne smijete reći da je mali, prosječan ili da ste viđali i bolje. Možda vam i nekim čudom oprosti - ali zaboraviti sigurno nikad neće. Slomit ćete mu ego. Izbjegavat će seks. Postat će nesiguran u sebe i svoju izvedbu u krevetu. Nikad mu nemojte reći da vas ne zadovoljava u krevetu, osim ako ste u ozbiljnoj vezi kada su partneri dovoljno zreli da pričaju o seksualnim problemima. Naglašavajte i hvalite ono što radi dobro ili što biste htjele da radi. Ako ne ide, pa što uopće radite s njim? Iako nije sve u seksu...

Na kraju balade, tajna prave veze je i u vještini vaganja situacija u kojima je dobro reći istinu ili ne. No to ne znači da ne možete o svemu razgovarati; važno je imati takta - ne želite da vam on kaže kako ste debele u onoj skupoj haljini koju ste nedavno kupile, zar ne? Shvaćate poantu.

07.11.2012. 17:45:00
http://metro-portal.hr/kad-mu-lagati-a-kad-ne/43974/