Metro-portal.hr

objavljeno 23.05.2015. 11:44:00
SMILE

Iskren osmijeh je tajna dobrog izgleda

Možete vi na sebe nabaciti najbolju šminku na najbolji mogući način, no ako na licu nema osmijeha, ništa od dobrog izgleda

Lijepo osmijeh je ukras lica
Lijepo osmijeh je ukras lica (Shutterstock)

Osmijeh je ključan element dobrog izgleda, tvrde stručnjaci za ljudsko ponašanje, a kako nam baš i nije uvijek do smijeha, često izgledamo puno lošije nego što bismo zapravo trebali.

Ipak, bez obzira na sve okolnosti, trebali biste biti dobro raspoloženi većinu vremena, jer su emocije i izrazi lica blisko povezani, pa se naše raspoloženje može lako pročitati na našem licu čak i od strane laika.

>> Kako prepoznati iskren osmijeh >>

Anatomija lica daje nam mogućnost utjecaja na naše osjećaje, jer se radi o dvosmjernoj vezi - mišići lica povezani su s kožom kako bismo mogli raditi jednostavne stvari poput govora, otvaranja i zatvaranja očiju ili jela.

Naše unutarnje stanje lako se pokazuje na licu, primjerice, kad smo u grču, takvi su nam i mišići lica koji onda daju izraz osobe koja nije dobro raspoložena, no moguće je i obrnuti proces.

>> Iskreno nasmiješeni ljudi žive sedam godina dulje >>

Napravite jednostavan test - nasmiješite se, iako se možda ne osjećate rasploženo za smijanje. Jeste li? Ako malo bolje proanalizirate svoje unutrašnje stanje, shvatit ćete da vam raspoloženje više nije tako tmurno.

Stoga, kad vas život opali po glavi, pogledajte neki smiješan video - vaše će se raspoloženje okrenuti u trenutku.

23.05.2015. 11:44:00
http://metro-portal.hr/iskren-osmijeh-je-tajna-dobrog-izgleda/91903/