Metro-portal.hr

objavljeno 28.03.2015. 09:30:00
EH, DA ...

Hrana nije jedini neprijatelj vaše linije

Najveći neprijatelji idealne tjelesne težine ne nalaze se u tanjuru, već u našoj glavi - navike prehrane i način života vrše presudan utjecaj

Zdrave navike skinut će višak kilograma
Zdrave navike skinut će višak kilograma (Arhiva)

Mršavljenje postaje imperativ prvih proljetnih dana ljudima koji su se tijekom zime zaigrali s hranom i nabacili višak kilograma, no je li dovoljno samo odabrati dijetu? Ni blizu, kažu nutricionisti koji naglašavaju da su za vitku liniju ključne navike prehrane i način života.

Metabolizam ćemo vrlo lako poremetiti, a za početak je dovoljno samo  - manjak sna. Kad smo umorni, organizam stvara više hormona gladi grelina i smanjuje razine leptina, hormona sitosti, tako da naš mozak ne dobiva informacije da smo dovoljno pojeli.

>> Korisni savjeti za mršavljenje >>

Plan prehrane je izuzetno važna stvar jer samo discipliniranim pristupom prehrani možemo održavati željenu vitku liniju. Tako se većina nakon dijete vrati starim navikama prehrane i ubrzo povrati izgubljene kilograme, stoga su navike prehrane među najvažnijim elementima mršavljenja.

>> Mršavljenje za lijenčine >>

Naravno, nije lako biti discipliniran i lako je izgubiti volju ako dijeta ne daje željene rezultate u željenom vremenu. Kako biste zadržali snažnu volju, potrebno je postaviti dostižne ciljeve tipa jednog kilograma tjedno, a ne četiri ili pet. Na taj ćete način nakon postizanja prvog cilja biti motivirani za nastavak.

>> Tajni nutricionistički trikovi za lakše mršavljenje >>

Savjet za kraj - nemojte stalno izvoditi iste vježbe. Ako ste već skupili snage i počeli vježbati, svakih nekoliko dana mijenjajte rutinu kako vam ne bi dosadila i time vas potaknula da prestanete.

28.03.2015. 09:30:00
http://metro-portal.hr/hrana-nije-jedini-neprijatelj-vase-linije/90871/