Metro-portal.hr

objavljeno 20.11.2014. 14:05:00
SJAJNO!

Hrana koja skida kilograme

Neke namirnice imaju sjajan utjecaj na našu liniju, i to u pravom smjeru, a potrebno ih je uvrstiti u jelovnik što češće

Cimet topi šećer i kolesterol kao od šale
Cimet topi šećer i kolesterol kao od šale (DeviantArt)

Što jesti kad ste gladni kao vuk, a ionako se borite s viškom kilograma? Nema problema, rješenje vam daje - glavica kelja.

Ova sjajna, no vjerojatno i najpodcjenjenija namirnica sadrži nevjerojatnih 45 vrsta raznih flavonoida, antioksidansa koji pročišćavaju organizam. Kako uz to ima i željeza, kalcija, vitamina C i omega-3 masnih kiselina, definitivno se radi o izuzetno zdravom zalogaju. Uz to, šalica sjeckanog kelja ima samo 30 kalorija ...

>> Zdrava hrana koju većina izbjegava >>

Crvena paprika je prepuna vitamina C i vlakana koja će produžiti osjećaj sitosti, a ljute varijante poput kajenskog papra sadrža kapsaicin koji pojačava sagorijevanje masti i kalorija u tijelu.

>> Začini koji skidaju kilograme >>

Zob je doručak br. 1 bez ikakve dvojbe, jer sadržaj vlakana koji sadrži osigurava sitost tijekom cijelog jutra, kao i balansirane razine šećera u krvi, što znači da vam neće nedostajati energije. Uz to, vlakna će sniziti masnoće i kolesterol u krvi.

>> Učinite nešto za svoje zdravlje, jedite zobene pahuljice za doručak >>

Parmezan sadrži sve ono najbolje što ima mlijeko, a proteini iz parmezana omogućavaju lakšu probavu svih hranjivih tvari jer se pretvaraju u slobodne aminokiseline i peptide.

>> Prirodne arome koje ublažavaju apetit >>

Za kraj, možda i najbolji začin uz kurkumu - cimet. On razgrađuje šećer i kolesterol nevjerojatnom snagom, pa ga treba kombinirati u većini obroka u količinama do dvije male žličice dnevno. Naravno, nabavite organski jer će tek taj odraditi posao kako treba.

20.11.2014. 14:05:00
http://metro-portal.hr/hrana-koja-skida-kilograme/88535/