Metro-portal.hr

objavljeno 27.01.2015. 13:42:00
SAVJETI

Detoksikacija organizma na lak i jednostavan način

Detoksikacija vraća organizam u ravnotežu, a kako već imamo organ čiji je to primarni zadatak u tijelu - jetru, samo joj treba malo pomoći izborom hrane

Olakšajte posao svojoj jetri
Olakšajte posao svojoj jetri (Arhiva)

Detoksikacija je tražena u ovo doba godine jer smo većinom prilično umorni i bezvoljni, a najveći dio tog osjećaja je posljedica kalorične i masne hrane kojom se preopterećujemo zimi, naročito tijekom blagdana.

Kad tome pribrojimo sve prehlade, gripe i ostale bolesti koje nas vole napadati zimi, pravo je vrijeme za čišćenje organizma, debelo prije proljeća.

>> Prirodna detoksikacija je najjednostavnija i najučinkovitija >>

Ljudsko tijelo već ima organ čiji je posao izbacivanje toksina iz tijela - jetru, no njen je rad otežan velikim količinama masne hrane, pa je detoksikacija zapravo vrlo jednostavna stvar - omogućavanje jetri da se pozabavi izbacivanjem toksina lakšom prehranom koja nam daje energiju.

>> Detoksikacija jetre na prirodan način >>

Nakon što tijelo oslobodimo nakupljenih toksina, organi će moći normalno obavljati svoje funkcije, što će vratiti organizam u ravnotežu i donijeti bolje psihofizičko stanje i zdravlje.

Principi su jednostavni - što više sezonskih namirnica, po mogućnosti neprerađenih, i to voća i povrća, naročito korijenastog i lisnatog

>> Blagdanska detoksikacija limunom >>

Hranu treba pripremati što jednostavnije, uz minimum kuhanja ili pirjanja, najbolje na pari, a samo meso i ribu pecite na grill tavi. Uz to neka bude puno raznih salata, svježe iscijeđenih sokova, laganih variva i juha.

Jesti treba umjereno, polako, dobro sažvakati svaki zalogaj i obavezno jesti samo za stolom - zaboravite na ručak pred računalom ili večeru pred televizorom. Od pića se ograničite na vodu i biljne čajeve, oko tri litre dnevno.

>> Detoksikacija - osnovni principi dijeta >>

To je to. Lijekovi, pripravci i slično - ne trebaju.

27.01.2015. 13:42:00
http://metro-portal.hr/detoksikacija-organizma-na-lak-i-jednostavan-nacin/89809/