Metro-portal.hr

objavljeno 10.07.2021. 21:01:00
FENG SHUI

Boje koje će vam pomoći da lakše zaspete

U feng shuiju puno više se radi o kombinaciji i balansiranju boja i predmeta, nego o izboru samo jedne boje

Malo razmišljanja i... riješeno ;)
Malo razmišljanja i... riješeno ;) (Arhiva)

Ako imate problema sa spavanjem, trebali bi se pozabaviti s bojama u svojoj spavaćoj sobi jer, vjerovali ili ne, to se da prilično dobro srediti...

Zemljani tonovi nas uzemljuju, potiču iscjeljenje i podržavaju nas. Razmislite o Zemlji. Pouzdana je i daje nam osjećaj stabilnosti i uzemljenja. To je tako važno, pogotovo danas, tvrde Feng Shui stručnjaci.

Za početak, ove boje stavite u onaj dio sobe u koji gledate iz kreveta. To je važno jer će biti zadnje u što ćete gledati prije počinka i prvo u što ćete pogledati kada se probudite.

>> Spavaća soba prema feng shuiju >>

"U feng shuiju puno više se radi o kombinaciji i balansiranju boja i predmeta, nego o izboru samo jedne boje. Najbolje je izabrati one boje koje čine da se osjećate bolje, one koje potiču zdravlje i blagostanje", kaže Cho i predlaže kombinaciju inspiriranu prirodom - toplu smeđu i prigušenu zelenu. Ova kombinacija jamči opuštanje jer oponaša izgled drveća, čistu prirodu.

S obzirom da su boje povezane s energijom, treba voditi računa o tome kakvu energiju želimo u spavaćoj sobi. "Narančasta je dobrodošla u dnevnoj sobi, u kojoj želimo poticati druženje i komunikaciju. Za spavaću sobu možda je intenzivna. Ovdje tražimo boje koje će nas opustiti i potaknuti na ulaženje u sebe", kaže za Mbg Rebecca West, psihologinja i feng shui dizajnerica interijera. 

>> 5 feng shui savjeta za dom >>

Drugim riječima, žive, fluorescentne boje nisu najbolji izbor za mjesto opuštanja.

Prigušena zelena sa crvenom u detaljima potiču opuštanje i kreativnost, no to ne znači da su savršene za vašu spavaću sobu. Ako vam se te boje ne sviđaju, nemojte ih izabrati. "Najbolji način da izaberete boje za svoju sobu je da provjerite koje od njih čine da vaše srce zaigra. te su savršene", zaključuje Cho.  

10.07.2021. 21:01:00
http://metro-portal.hr/boje-koje-ce-vam-pomoci-da-lakse-zaspete/133086/