Metro-portal.hr

objavljeno 15.10.2014. 21:30:00
HE HE

Zbog čega su muškarci umorni nakon seksa?

Muški mozak je programiran da neke dijelove nakon seksa jednostavno isključi, što su pokazale analize muškog mozga tijekom i odmah nakon orgazma.

Zašto se uvijek okrenu na drugu stranu
Zašto se uvijek okrenu na drugu stranu (Arhiva)

Koliko vam se puta dogodilo da se nakon seksa muškarac okrene na drugu stranu i jednostavno zaspe u trenu? U tom se trenutku žene osjećaju prilično loše i iskorišteno, pune gnjeva prema partneru koji ju je, prema njenom mišljenju, iskoristio. 

No, francuski znanstvenici tvrde da muškarci u tim trenucima ne pokazuju bezosjećajnost i nedostatak takta, nego da ih priroda tjera na to.

>> Spavanje ili maženje nakon seksa >>

Muški mozak je, kažu oni, programiran da neke dijelove nakon seksa jednostavno isključi, što su pokazale analize muškog mozga tijekom i odmah nakon orgazma. Neime, cerebralni korteks i amigdala, dijelovi mozga zaduženi za razmišljanje, nakon orgazma potpuno se smiruju i šalju signale ostalim dijelovima mozda da ugase želju za seksom.

>> Zašto nakon seksa odmah zaspi >>

Nakon toga slijedi pojačano izlučivanje oksitocina, prolaktina i serotonina, hormona koji redom imaju uspavljujuće djelovanje što muškace lagano pošalje u zemlju snova.

Stoga, kad vam se to dogodi, ne krivite partnera - tako mu je priroda dala. 

15.10.2014. 21:30:00
http://metro-portal.hr/zbog-cega-su-muskarci-umorni-nakon-seksa/87829/