Metro-portal.hr

objavljeno 03.08.2010. 10:31:00
DVA SVIJETA

Zašto veze s mlađim ženama nemaju budućnost

Nije problem u razlici godina već u onome što taj generacijski jaz podrazumijeva - manjak ili višak iskustva, zrelost, motivi za vezu, životni ciljevi, razumijevanje - sve su to važne varijable

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Brojni muškarci sanjaju o spoju s mlađom ženom, a nije rijetkost i da napuštaju svoju dugogodišnju vezu ili brak zbog mlađe ljepotice. Između takvih partnera generacijska razlika može biti zaista velika pa se realizacije muških fantazija često završavaju katastrofalno. A evo i zašto.

Mlađe žene nisu ništa manje opterećene od starijih

Muškarci kao najčešći razlog za svoje eskapade s mlađim ženama navode njihovu neopterećenost bilo čime za razliku od starijih žena. Oni vjeruju kako mlađe žene još nisu imale istinski lošeg iskustva u ljubavi i vezama pa zato nemaju strah od intimnosti ili bilo kakvog odnosa.

>> Što ima u starijim muškarcima?

Naglašavamo, to je muško mišljenje. I to je, dakako, pogrešno mišljenje jer mlađe žene zapravo imaju manje samopouzdanja od starijih. Starije žene su se kroz život i godine suočile sa svojim kompleksima, manama i strahovima. Isto tako puno bolje znaju što hoće i imaju dovoljno hrabrosti i vjere da to traže i pokažu.

Njeni razlozi za vezu su pravi? 

Kad stignu godine muškarci sigurno više ne izgledaju kao u najboljim danima mladosti. Ali svejedno se nalaze s djevojkama na kojoj im zavide svi muškarci koje poznaju. U kojem grmu leži zec? Mlađe žene kod starijih muškaraca često privlači financijska stabilnost koju im mogu ponuditi.

>> Volite li mlađe ili starije žene?

Stoga, dragi muškarci, nemojte biti previše iznenađeni kada se vaša lisnica smanji, a interes vaše mlade djevojke nestane. Naravno da postoje iznimke, no svejedno treba i o tome malo razmisliti.

Vaši razlozi za vezu s mlađom ženom su pravi?

Možda ste do sada bili u vezi s ženom vaše generacije pa ste se jednostavno počeli dosađivati i zaželjeli ste se akcije. I sad pored sebe imate djevojku u ranim dvadesetima. Sve je to lijepo, no jeste li u vezi s njom iz pravih razloga uz prisutnost ljubavi, poštovanja, povjerenja? Ili vam se samo ludo sviđaju njene čvrste grudi i osjećaj da imate autoritet nad njom? Je li o toj vezi odlučila vaša glava na ramenima ili ona druga? Baš zbog odgovora koje ćete dati na ova pitanja takve veze često ne uspijevaju jer nemaju pravog temelja.

Imate li uopće nešto zajedničko?

Sigurno ste svjesni generacijskog raskoraka s mlađom ženom. Vi nikako ne možete razumjeti njenu opsjednutost Facebookom, a ona svaki puta zijeva kada pustite svoju najdražu ploču iz mladih dana. Htjeli vi to ili ne, takve razlike se pokazuju i teško je održati kvalitetnu vezu s nekim tko je znatno drugačiji od vas. A vrag je u sitnicama. Kada se nađete s vašim prijateljima, ona ne može sudjelovati u razgovoru, a kada ona vas dovede među svoje prijatelje imate osjećaj da ste užasno stari. Je li vam to potrebno u zrelim godinama?

Nije problem u samim godinama već u onome što generacijski jaz podrazumijeva -  prevelike razlike, nejednaki životni ciljevi, nemogućnost međusobnog razumijevanja, manjak ili višak iskustva sve su to varijable koje valja uzeti u obzir prilikom odlučivanja treba li ući u vezu s mlađom ženom. Naravno, ako opće želite ozbiljnu vezu s njom.

Izvor: Intimatemedicine.com.hr

03.08.2010. 10:31:00
http://metro-portal.hr/zasto-veze-s-mladjim-zenama-nemaju-buducnost/45576/