Metro-portal.hr

objavljeno 30.06.2010. 18:53:00
POMOĆ JE DOBRODOŠLA

U poplavama u Rumunjskoj poginule 24 osobe

VIDEO: Bujice su u ruralnim područjima srušile električne stupove tako da nema struje, na terenu su tisuće interventnih policajaca

poplave rumunjska
poplave rumunjska (YouTube)

Poplave i obilne kiše usmrtile su u Rumunjskoj 24 osobe, a 7000 prisilile da napuste kuće te uništile farme i infrastrukturu u toj drugoj najsiromašnijoj članici EU-a, objavili su dužnosnici u četvrtak.

Na televizijskim snimkama najviše pogođenih područja vide se potopljena polja i oštećene ceste, kuće u metar dubokoj vodi te bosonoga djeca koja pokušavaju spasiti zarobljene životinje. Deseci sela su bez struje jer su bujice srušile električne stupove.

>> Poplave u Brazilu odnijele 31 život

Ministar unutarnjih poslova Vasile Blaga rekao je parlamentu da tisuće interventnih policajaca pokušava ojačati zečje nasipe i dopremiti pomoć, no upozorio je da će prirodna nepogoda teško pogoditi gospodarstvo koje se ionako bori s recesijom.

>> Poplave u Indiji odnijele stotine života

"Ukupne štete bit će veće od 0.6 posto BDP-a, što je jako puno", rekao je Blaga. Dodao je da je Rumunjska zatražila pomoć iz fonda za izvanredna stanja EU-a. Poplavama je zahvaćeno 12.000 hektara obradivih površina na sjeveroistoku Rumunjske. (hina/metro-portal)

30.06.2010. 18:53:00
http://metro-portal.hr/u-poplavama-u-rumunjskoj-poginule-24-osobe/43718/