Metro-portal.hr

objavljeno 18.06.2010. 21:42:00
SAMO HRABRO

Tuerk: Ne bojte se Engleza!

Nogometni reprezentativci dobili su ohrabrenje od svojega predsjednika Tuerka koji vjeruje u pobjedu nad Engleskom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Slovenski predsjednik Danilo Tuerk pozvao je u petak nogometne reprezentativce svoje zemlje da se ne boje Engleza uoči odlučujuće utakmice za prolaz u osminu finala 23. lipnja u Porth Elizabethu.

"Engleza se ne treba bojati, još imamo šansu za ulazak u osminu finala, igrači bi trebali pogledati utakmicu Engleska-SAD", rekao je Tuerk u telefonskom razgovoru iz Johannesburga, gdje je pratio utakmicu, za televizijsku postaju POP-TV. Tuerk je slovenske igrače zapravo pozvao da se ugledaju na Amerikance koji su s Englezima odigrali 1:1 iako su važili za potpune autsajdere.

Slovenija je odigrala danas 2:2 sa SAD-om nakon što su nakon prvog poluvremena vodili sa 2:0. Slovenski predsjednik je inače prije utakmice javno rekao da je optimist i da očekuje pobjedu svojih nogometaša nad Amerikancima sa 1:0.

>> Slovenija prva u skupini naon remija sa SAD-om

Da su pobijedili u svojoj drugoj utakmici u skupini Amerikance, Slovenci bi sa šest bodova već bili sigurni sudionici osmine finala, a ovako su ovisni i od ostalih susreta, kao i srazu s Englezima. Nakon susreta s Amerikancima izjavu je dao slovenski izbornik Matjaž Kek:

"Odigrali smo fantastično prvo poluvrijeme, ali gol koji smo primili odmah na početku nastavka nas je uzdrmao i nismo se uspjeli oporaviti. Došlo je do pada koncentracije zbog čega smo im dozvolili povratak u utakmicu. Još ne razmišljamo o utakmici protiv Engleske, jer se moramo i fizički i psihički oporaviti od ove teške bitke."

Bob Bradley, američki izbornik, samo je dodao: "Postoje trenuci kada ste frustrirani jer imate osjećaj da neke situacije nisu dosuđene kako je trebalo. Mislim da je u prekidu koji je prethodio našem poništenom golu nekoliko slovenskih igrača držalo naše igrače. Jedan njihov igrač je držao Michaela (Bradleya), on se pokušao osloboditi i dosuđen je prekršaj. Nisam siguran da je to točno, ali ponekad se dogodi i morati krenuti dalje." (hina/metro-portal)

18.06.2010. 21:42:00
http://metro-portal.hr/tuerk-ne-bojte-se-engleza/42935/