Metro-portal.hr

objavljeno 09.11.2010. 21:28:00
BENIYORK

Španjolski Benidorm postaje europski Las Vegas

Luksuzni hoteli trebali bi dobiti dozvolu za otvaranje kockarnica, pa bi ovo španjolsko mjesto trebalo postati europski grad kocke

Benidorm
Benidorm (Wikipedia)

Španjolski grad Benidorm, nekada tek malo selo, danas je poznato turističko mjesto s novom arhitekturom, brojnim hotelima i turističkim sadržajima. No, Španjolcima to nije dovoljno pa ga planiraju pretvoriti u pravi pravcati europski Las Vegas. Ako se potrebne izmjene zakona odobre, luksuzni hoteli u budućnosti će moći otvarati kockarnice.

Turistička sezona u posljednje dvije godine nije baš cvjetala, pa se nadležni nadaju da će kockarnice provući više turista u Benidorm, kojeg još nazivaju i ''španjolski Manhattan'' ili Beniyork (kombinacija riječi Benidorm i New York).

>> Gradi se novi Las Vegas u Kazahstanu

Benidorm je inače vrlo popularan među turistima iz Velike Britanije, Njemačke, Nizozemske i Belgije, no prosječni turist u Benidormu troši 62 eura dnevno, što je ispod prosjeka u ostatku Španjolske gdje turisti troše gotovo 100 eura dnevno. Zato gradski čelnici očito nemaju ništa protiv da od svog mjesta stvore novi Las Vegas.

09.11.2010. 21:28:00
http://metro-portal.hr/spanjolski-benidorm-postaje-europski-las-vegas/50967/