Metro-portal.hr

objavljeno 28.01.2015. 18:15:00
HE HE

Savjeti za lakše jutarnje buđenje

Ako se želite probuditi na vrijeme, treba se dobro pripremiti večer prije kako bi osigurali zdrav san i odmorno buđenje

Buđenje je jednostavno, ako znate kako
Buđenje je jednostavno, ako znate kako (Shutterstock)

Buđenje na vrijeme nekad zahtijeva raznorazne trikove kako bismo uspjeli čuti alarm na budilici ili mobitelu, pa evo nekoliko dobrih savjeta. Za početak, neka vam u sobi bude potpuni mrak, jer se hormon spavanja melatonin proizvodi baš u mraku.

Svaku večer prije spavanja napravite listu obaveza koje morate sutra napraviti, jer ćete na taj način izbaciti iz sebe sve misli koje bi vam se mogle motati po glavi kad legnete u krevet i sprječavati vas da odmah zaspete.

>> Zašto trebamo ići spavati na vrijeme >>

Naravno, preporučuje se i micanje mobitela iz spavaće sobe, kao i upotreba bilo kakvih ekrana s plavim svjetlom (televizija, računala, mobiteli, tableti ...) sat vremena prije nego što krenete na spavanje. Uzmite neku knjigu, sigurno je imate ...

>> Kako čitati knjige prije spavanja >>

Prije nego što legnete u krevet popijte čašu vode. To će vas opustiti i hidratizirati, jer ne zaboravite, nećete piti ništa sljedećih 7,8 sati. U sobi treba biti ugodna temperatura između 16 i 21 stupanj, kako vam ne bi bilo previše toplo ili hladno da zaspete, a upravo u tom rasponu možete najkvalitetnije spavati.

>> Najzdravije je spavati na desnom boku >>

I da, neka budilica bude daleko od vas, toliko da se morate ustati kako bi je ugasili ...

28.01.2015. 18:15:00
http://metro-portal.hr/savjeti-za-lakse-jutarnje-budjenje/89838/