Metro-portal.hr

objavljeno 27.01.2012. 12:03:58
15. 09. 2012.

Predstavljen prvi Svjetski dan optimizma

U godini koju svi nazivaju depresivnom, iz zagrebačke Džamije krenuo je pokret optimizma

Predstavljanje Stupa optimizma

Udruga Optimisti predstavila je svoj projekt prvog Svjetskog dana optimizma na presici u HDLU, popularnoj zagrebačkoj Džamiji. Ekipa kojoj je dosta loših vijesti i pesimističnih prognoza okupila je prijatelje projekta, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, delegaciju veleposlanstva Ruske Federacije gospodina Nikolaja Baynova i gospođu Elenu Pilićevu Čorko, Dragu Plečka, Vladu Krauthakera i još dosta veselih i optimističnih ljudi.

Nadahnut kao i uvijek, idejni začetnik projekta Siniša Cmrk predstavio je okupljenima projekt Svjetskog dana optimizma, koji će se predložiti Ujedinjenim narodima kao službeni datum. Okupljeni su mogli isprobati i Stup optimizma, u kojem se optimistične izjave mogu snimiti za objavu u medijima, što je odmah učinio i zagrebački gradonačelnik.

>> Komentar: Zašto nam treba Svjetski dan optimizma <<

U sklopu kampanje održat će se aktivnosti sadržane u četiri osi optimizma: postavljanje stupova optimizma u svim većim svjetskim gradovima na 45. paraleli, optimistični stolovi kojima će se gradske uprave sedam gradova u Hrvatskoj koristiti kao stalnim promicateljima optimizma, igre osvajanja svijeta optimizmom te Olipski slavuj - Međunarodni dječji festival tradicijske glazbe.

Sljedeća akcija Optimista odigrat će se 29. veljače na Trgu bana Josipa Jelačića gdje će Stup optimizma biti dostupan publici, tako da će svaki optimist u gradu imati mogućnost podjeliti svoju poruku sa svijetom.

Ako vam se Optimisti sviđaju, lajkajte ih na njihovoj Facebook stranici.

27.01.2012. 12:03:58
http://metro-portal.hr/predstavljen-prvi-svjetski-dan-optimizma/67659/