Metro-portal.hr

objavljeno 29.01.2015. 09:01:00
DIJETE

Pegan dijeta koja vas ne izgladnjuje

Pegan dijeta sretan je spoj paleo i veganske dijete koja zbog svojih pravila omogućuje da gubite kilograme, a istovremeno ne budete gladni

Pegan dijeta je prilično zanimljiva
Pegan dijeta je prilično zanimljiva (DeviantArt)

Pegan dijeta novi je hit, spoj paleo i veganske dijete koji pomiruje dvije naizgled nepomirljive struje u prehrani - dijetu zasnovanu na mesu i onu koja ga potpuno izbjegava.

Pegan dijeta omogućit će vam skidanje kilograma, a da pritom ne budete gladni, što je inače najčešći razlog za odustajanje od dijete.

Pegan dijeta - pravila

Jedite hranu niskog glikemijskog indeksa koja je istovremeno hranjiva, što znači da trebate izbjegavati hranu koja sadrži puno šećera, brašna i rafiniranih ugljikohidrata. Umjesto toga prebacite se na mahunarke, orašaste plodove, povrće i voće.

>> Najbolja dijeta na svijetu >>

Jedite puno povrća - dijeta bi trebala biti sastavljena od 50 do 75 posto povrća i to što tamnijeg, jer takvo sadrži više fitonutrijenata.

Jedite prave masnoće - rafinirana biljna ulja kao što je kukuruzno, suncokretovo i sojino treba izbjegavati i koristiti maslinovo, kokosovo, ulje orašastih plodova i avokada koja imaju puno omega-3 masnih kiselina.

>> Najbolja dijeta je - brojanje kalorija >>

Jedite meso - ali kao prilog, ono u Pegan dijeti nema glavnu ulogu na tanjuru i treba ga biti 25 posto. Meso je u ovoj dijeti prilog povrću.

Izbjegavajte mliječne proizvode - tu se obje uključene dijete slažu jer tvrde da mliječni proizodi potiču nakupljanje viška kilograma, dijabetes i bolesti srca. Umjesto proizvoda od kravljeg mlijeka koristite ovčje i kozje mlijeko.

>> DASH dijeta najbolja je na svijetu >>

Izbjegavajte gluten - autor dijete smatra da gluten treba izbjegavati u svakodnevnoj prehrani i povremeno ga jesti u poslasticama, a cjelovite žitarice dozvoljene su u malim količinama. 

Ograničite i unos mahunarki - ma kako dobar izvor minerala, proteina i vlakana one bile, dnevna doza trebala bi biti ograničena na jednu šalicu jer povećavaju razinu šećera u krvi i mogu uzrokovati probleme u probavnom sustavu.

29.01.2015. 09:01:00
http://metro-portal.hr/pegan-dijeta-koja-vas-ne-izgladnjuje/89853/