Metro-portal.hr

objavljeno 30.03.2013. 10:07:00
MLJAC

Pečena janjetina s ružmarinom i češnjakom

Tradicionalna uskrsna delicija na stolu je janjetina, pa evo još jednog ukusnog recepta kojim možete obradovati ukućane

Pečena janjetina s mirisnim dodacima
Pečena janjetina s mirisnim dodacima (Arhiva)

Pečena janjetina jedno je od onih jela za koje svaka domaćica ima neki svoj, tajni i najbolji, recept, a mi vam nudimo jedan sa začinima koji se najbolje slažu s okusom janjećeg mesa.

Janjetina najbolje ide uz origano, ružmarin, mažuran, metvicu i češnjak, a najbolje rezultate postići ćete ako sitno nasjeckate začine, natrljate njima meso i ostavite ga preko noći u hladnjaku. 

No, ako krenete odmah, bit će dovoljna i dva sata mariniranja u začinima, a za bolji okus možete zarezati meso na nekoliko mjesta i u rezove utisnuti grančice ružmarina i češnjeve češnjaka. 

Predlažemo vam dobar komad janjeće plećke koji prvo začinite kako je gore opisano, a režnjeve češnjaka utisnete duboko u meso i zatvorite ih, a meso stavite u vatrostalnu posudu.

Meso lagano poprskajte maslinovim uljem, posolite i popaprite pa stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva i prekrijte aluminijskom folijom.

Nakon otprilike dvadesetak minuta pečenja otkrijte meso i oko njega rasporedite krupno nasječeni krumpir i ponovno pokrijte na dvadesetak minuta. Zadnjih dvadesetak minuta pecite sve bez folije, kako biste dobili finu hrskavu koricu,

Ne zaboravite okrenuti krumpire kad ih otkrijete i zaliti meso njegovim sokom od pečenja.

Recept:

1 kg janjeće plećke
3 češnja češnjaka
nekoliko grančica ružmarina
60 ml maslinovog ulja
1 kg krumpira

Možete isprobati i pečenu janjetinu s mladim krumpirom.

30.03.2013. 10:07:00
http://metro-portal.hr/pecena-janjetina-s-ruzmarinom-i-cesnjakom/77326/