Metro-portal.hr

objavljeno 19.03.2013. 15:16:00
OPREZNO I NJEŽNO

Kako njegovati osjetljivu kožu?

Za osjetljivu kožu je najvažnije pronaći prave preparate koji je neće iritirati, nego će je nahraniti i hidratizirati

osjetljiva koža lice
osjetljiva koža lice (Shutterstock)

Kako biste svojoj koži lica mogli pomoći, ona prije svega mora biti čista, posebice ako je vaša koža osjetljiva. Osjetljiva koža negativno reagira na gotovo svaku kozmetiku (zacrveni se, peče ili se nešto na njoj pojavi). Zato je vrlo važno naći onu koja vama odgovara - nije svaka osjetljiva koža jednaka: neki imaju problema s aknama, nekima je presuha, a nečija je posebno osjetljiva na sunce.

Što je štetno

Budući da koža lica ima povišen prag osjetljivosti, može joj štetiti ono što koži nekoga drugoga odgovara. Zato je naučite štititi pred suncem, vjetrom ili zimom. Dobro je izbjegavati neka jela (prije svega pikantna), a potrebno je i odabrati hidratantnu kremu koja vašu kožu neće iritirati. Trebali biste izbjegavati kozmetiku koja u sebi sadrži zrnca - to su prije svega različiti peelinzi.

>> Pokaži mi lice i reći ću ti što ti je

Što pomaže

Osjetljiva put uglavnom je vrlo suha. Zato upotrebljavajte kreme koje su posebno hranjive i sadrže, na primjer, avokado ili esencijalna ulja ruže - time ćete nahraniti suhu kožu i povećati njezinu otpornost na vanjske utjecaje.

>> Sami napravite masku za lice

Za odstranjivanje odumrlih stanica dva puta mjesečno upotrebljavajte kozmetiku na bazi enzima koje su vrlo nježne. Osim toga, koži morate pružiti svakodnevnu hidrataciju, a ponekad joj priuštite i neku umirujuću masku - ponovno je važno da maske ne sadrže različita zrnca, nego da budu jako blage. Na kraju, uvijek je bolje odabrati kremu bez konzervansa i mirisa parfema.

19.03.2013. 15:16:00
http://metro-portal.hr/osjetljiva-koza-kako-je-njegovati/42825/