Metro-portal.hr

objavljeno 25.06.2010. 09:28:25
25. LIPNJA

Obilježava se godišnjica smrti Michaela Jacksona

Kralj popa Michael Jackson umro je prije točno godinu dana, a danas mu počast odaju obožavatelji diljem svijeta

Michael Jackson
Michael Jackson (Getty Images)

Kralj popa Michael Jackson umro je 25. lipnja 2009. godine, a prvu godišnjicu njegove smrti obilježili su njegovi obožavatelji, i to noćnim bdjenjima i okupljanjima diljem svijeta. Više tisuća ljudi očekuje se tijekom dana na groblju u Los Angelesu gdje slavni pjevač počiva.

Točno godinu dana prošlo je otkako je kralj popa umro u 50. godini od prekomjernog uzimanja lijekova u svome domu u Los Angelesu, nekoliko tjedana prije najavljenog povratka na pozornicu u Londonu koji su mediji i publika očekivali s golemom pozornosti.

Tisuće Jacksonovih obožavatelja očekuju se danas na groblju Forest Lawnu u Glendaleu, u predgrađu Los Angelesa. No ulazak u mauzolej s njegovim posmrtnim ostatcima i dalje će biti zabranjen za građane koji će se samo moći pomoliti i ostaviti cvijeće ispred zgrade mauzoleja.

>> Jacksona je ubila kombinacija ansetetika i sedativa

Prvi obožavatelji stigli su još u četvrtak popodne, unatoč upozorenju policije i uprave groblja da nitko neće moći provesti noć na groblju i u njegovoj okolici.

Jedina službena svečanost održat će se u Garyju, u Indiani, rodnom gradu Michaela Jacksona, gdje će njegova majka Katherine otkriti spomenik sinu. Kuću u kojoj je to čudo od djeteta odraslo zajedno s braćom i sestrama, njegovi obožavatelji obavezno posjećuju.

>> Snimljen duh Michaela Jacksona kako luta Neverlandom - video!

U subotu će se njemu u spomen održati koncert u hotelu u Beverly Hillsu, kojemu bi trebali nazočiti neki članovi Jacksonove obitelji.

U svijetu će se ovaj događaj obilježiti izložbom osobnih stvari kralja popa u Tokiju, gdje će u noći na subotu 50 njegovih obožavatelja za 900 eura moći postaviti vreće za spavanje u prostoriji u kojoj će biti izloženi njegov Rolls Royce i kostimi u kojima je nastupao. (hina/metro-portal)

25.06.2010. 09:28:25
http://metro-portal.hr/obiljezava-se-godisnjica-smrti-michaela-jacksona/43343/