Metro-portal.hr

objavljeno 06.07.2010. 21:06:18
HVALOSPJEVI

Nogometaši Gane dočekani kao heroji i dobili po 20.000 dolara

Iako su ispali sa Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, nogometaše Gane dočekale su tisuće navijača koji hvale njihove igre u Južnoj Africi

Gana sp
Gana sp (Getty Images)

Deseci tisuća navijača dočekalo je nogometaše Gane kao heroje iako su ispali u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. ''Crne zvijezde'' nagrađene su i s po 20.000 američkih dolara zbog odličnih igara na SP-u u Južnoj Africi.

"Iako niste u Ganu donijeli trofej svjetskih prvaka, osvojili ste naša srca i srca cijelog svijeta", kazao je ganski predsjednik John Atta Mills, koji je nogometaše primio na ručku i uručio im nagrade.

Iako se suma od 20.000 dolara čini malom, to je za Ganu pravo bogastvo jer je prosječna godišnja plaća u toj zemlji oko 500 dolara.

>> Urugvaj u napetoj utakmici pobijedio Ganu na jedanaesterce

Ganske nogometaše je pozdravio i bivši glavni tajnik UN-a Kofi Annan. "Postali ste pravi ambasadori Afrike i nogometa. Iako ste izgubili utakmicu s Urugvajem, vi ste naši pobjednici", kazao je Annan.

Ganski komentatori su, uz hvalospjeve svojoj reprezentaciji, zamjerili Fifi i organizatorima Svjetskoga nogometnog prvenstva što nisu uveli olakšice za siromašne navijače iz ostalih afričkih zemalja koji su u vrlo malom broju bodrili svoje reprezentacije. Cijene zrakoplovnih karata i nedostatak pravih veza s Južnom Afrikom spriječili su veliki broj Ganaca da uživo navijaju za svoje ljubimce. (hina/metro-portal)

06.07.2010. 21:06:18
http://metro-portal.hr/nogometasi-gane-docekani-kao-heroji-i-dobili-po-20-000-dolara/44072/